24 / 04 / 2024

Datça'da sit alanındaki kaçak inşaat yıkıldı!

Datça'da sit alanındaki kaçak inşaat yıkıldı!

Muğla'nın Datça Belediyesi yetkilileri ve çevreciler, doğal ve arkeolojik SİT alanında yükselen inşaatın yıkımı için başlattıkları hukuk mücadelesini kazanarak sonuçlandırdılar. 



Datça ilçe merkezine 15 kilometre mesafede yer alan, imara kapalı olan Sarı Liman mevkisindeki, 1. derece doğal ve 3. derece arkeolojik SİT alanı içerisinde kalan kaçak inşaat, Datça Belediyesi tarafından defalarca mühürlenip, yüksek para cezaları kesilmesine, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına rağmen devam etmişti, neredeyse tamamlanma aşamasına geldi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Muğla 1. İdare Mahkemesi, Datça Belediye Encümeni'nin, geçen 27 Nisan'da aldığı yıkım kararını, mal sahiplerinin itirazı üzerine, 'ileride telafisi güç ve imkansız zararları önlenmesi' gerekçesiyle bir ay süreyle durdurdu, gerekli belgeleri belediyeden talep etti. 

Datça da sit alanındaki kaçak inşaat yıkıldı!

Muğla 1. İdare Mahkemesi, tüm belge ve bilgileri göz önüne alarak, Datça Belediye Encümeni'nin yıkım kararına ilişkin daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını, 17 Mayıs'ta oybirliği ile kaldırdı. Mahkemenin verdiği kararın Datça Belediyesi'ne ulaşmasından ve tebligatların yapılmasından sonra, bugün kaçak inşaat yıkıldı.


Geri Dön