19 / 04 / 2024

Datça'nın imar planı olmayan 3 mahallesi mecliste!

Datça'nın imar planı olmayan 3 mahallesi mecliste!

Muğla'nın Datça ilçesinde imar planı olmayan Mesudiye, Yaka ve Cumalı mahallelerinin imar planları meclis gündeminde yer aldı.



Muğla'nın Datça ilçesinde, 1990 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmesinden beri bir türlü imar planları yapılamayan turizm bölgeleri, Datça Belediye Meclisi'ne konu oldu. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; AK Parti ve MHP'li üyeler, verdikleri yazılı soru önergesi ile bölgenin turizm bölgesi gözbebekleri Hayıtbükü, Ovabükü ve Palamutbükü'nün de sınırları içerisinde yer alan Mesudiye, Yaka ve Cumalı mahallelerinin imar planları ile ilgili bu zamana kadar neler yapıldığı sorusu gündeme geldi.

Datça Belediyesi'nin, haziran ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın başkanlığında, 10'u CHP, 3'ü AK Parti ve 2'si de MHP'li üyenin katılımı ile yapıldı. Toplantının açılışında, AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri meclise yazılı bir soru önergesi verdi. AK Parti Meclis Üyesi Haluk Laçin tarafından okunan önergede, Datça'nın Mesudiye, Yaka ve Cumalı mahallelerinde, yıllardır plansızlık yüzünden çarpık yapılaşmalar yaşandığına dikkat çekildi.

Her üç mahalleyi, biran önce imar planlarına kavuşturup, sağlıklı yapılaşmalarını sağlamanın tarihi bir sorumluluk ve görev olduğu ifade edilen soru önergesinde, şu açıklamalar yer aldı:

"Çünkü gecikilen her günde, cennet Datçamız kan kaybetmektedir. İlçe belediyeleri imar planlarına ilişkin görevlerini yerine getirmediği için hükümet, imar barışı ile bu güne kadar soruna kısmı çözümler getirmeyi amaçlamıştır. Ancak asıl görev yerel belediyelere düşmektedir."

'PLANLAR NE ZAMAN YAPILACAK?'

Yedi maddenin yer aldığı soru önergesinde, 26 Temmuz 2016 tarihinde ihale edilen Mesudiye ile Yaka mahallerinin 1/5 bin ve 1/1000 ölçekli bölge planlarının hangi aşama olduğu belirtildi.

Belediye Başkanı Uçar, soru önergesinin değerlendirilip bir sonraki toplantıda konuyla ilgili gereken cevabın verileceğini sözlerine ekledi.
 


Geri Dön