19 / 04 / 2024

Davut dede Mahallesi'nde eski bina kalmadı!

Davut dede Mahallesi'nde eski bina kalmadı!

Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Davut dede Mahallesine giren müteahhitler, nerede eski ev varsa kat karşılığı yaparak eski binaların yerine yenilerini dikti. Kentsel dönüşümü kendi içinde tamamlayan mahallede eski bina kalmadı...



Kentsel dönüşümü kendi içinde tamamlayan mahallede eski bina kalmadı. Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Davut dede Mahallesine giren müteahhitler, nerede eski ev varsa kat karşılığı yaparak eski binaların yerine yenilerini dikti. Kentsel Dönüşümü kendi içinde tamamlayan mahallede eski bina kalmadı Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Davutdede Mahallesi muhtarı Mesut Sankaya Bursa'da Bugün'e yaptığı açıklamada kentsel Dönüşümün mahallede kendiliğinden yapıldığım belirterek, "Mahallemizde eski binalar vardı, müteahhitler mahallemize girerek eski binaların yerine Kat Karşılığı yeni binalar dikti. Mahallemizde neredeyse eski bina kalmadı. Mahalle sakinleri de bu durumdan memnun. Depreme dayanıklı sağlam binalarda oturuyorlar" dedi Mahallenin en önemli sorununun Elektrik tellerinin yer altına alınmam olduğuna dikkat çeken muhtar Mesut Sankaya "Bizim tek sorunumuz, elektriklerin yer altına alınması. Kış aylarında tehlikeli olan Elektrik tellen, küçük bir lodosta bile elektrik kesintilerine de neden oluyor. Bu yüzden elektrik tellerinin biran önce yer altına alınmasını istiyoruz'1 diye konuştu.
Eğitim ve sağlık konusunda sıkıntılarının olmadığım da dile getiren Mesut Sankaya "Mahallemizde Atatürk ve Yıldırım okullarında eğitimlerimiz yapılıyor. Biri ilkokul, diğeri de ortaokul olarak hizmet verecek.
[Mahallemizde bulunan lisemiz de eşitim konusunda sıkına yaşatmıyor. Eğitim konusunda bu yönden bir sıkımımız yok. Aile hekimliği hizmeti veren polikliniklerimi? ve yakınımız hastanemiz var. Bu yönden de bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yıldırım Kaymakamlığı ve Yıldırım Belediyesinin mahallemizde olması bizim için önemli bir avantaj'' şeklinde konuştu.


Ankara Ticari Hayat

Geri Dön