27 / 04 / 2024

Rize Dağsu Mahallesi'nde 2 bina tahliye edildi!

Rize Dağsu Mahallesi'nde 2 bina tahliye edildi!

Rize'de sağanak yağışın ardından oluşan sel ve heyelanların neden olduğu hasar tespit edilmeye çalışılıyor. Dağsu Mahallesi'ndeki 2 bina tahliye edildi.



Rize'de sağanak yağışın ardından oluşan sel ve heyelanların neden olduğu hasar gün ağarınca ortaya çıktı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Dağsu Mahallesi'nde boşaltılan 2 binanın arkasında bulunan yamaçta heyelanla oluşan derin yarık dikkat çekti.

Bölgede dün akşam saatlerinde şiddetini artıran yağmur sonrasında dağdan gelen heyelanın tehdit ettiği Dağsu Mahallesi'nin hemen yanındaki 2 bina tahliye edildi. Binadaki 10 daireden çıkarılan 30 kişi, geceyi yakınlarının yanında geçirdi.

Sabahın ilk ışıklarıyla binalarda büyük risk oluşturan heyelanın neden olduğu yamaçta bulunan derin yarık görüntülendi. Binanın 3'üncü katına kadar içeri giren heyelan bir tesis ile ahırı da kullanılamaz hale getirdi. Giriş katların ise balçıkla kaplandığı gözlemlendi.

Salarha beldesi yolu üzerinde gece birkaç noktada yaşanan heyelanın ardından ekipler temizlik çalışmasında bulundu. Heyelanla elektrik direği ve ağaç sürüklendi. Evlerin altında meydana gelen toprak kayması evleri de tehdit etti. Dün akşam yağmurun şiddetiyle debisi artan dereler ise yağmurun etkisini kaybetmesinin ardından normale döndü.


Geri Dön