24 / 04 / 2024

Davutoğlu: Bu rant vergisi değil

Davutoğlu: Bu rant vergisi değil

Başbakan Ahmet Davutoğlu, imarla ilgili geçtiğimiz günlerde yapacaklarını açıkladığı düzenlemeye ilişkin "Rant vergisi gibi bir şey değil bu" dedi. İşte Davutoğlu'nun konuya ilişkin yaptığı açıklama...



NTV-Star TV ortak yayınında Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, imar düzenlemesiyle ilgili şunları söyledi:


"Kesinlikle bu vergi değildir. Bir vatandaşımızın binası ya da arsası olduğu yerde değer kazanıyorsa, o değer ona aittir. Kimse ona müdahil olamaz. Rant vergisi gibi bir şey değil bu. Vatandaşın arsasında, eğer bir kamu kararı alınarak değer artışı olmuşsa arsanın sahibinin kazanıp ürettiği bir şey değil. Kamu otoritesinin, belediye meclisinin aldığı kararla kazanılan bir şey. O kazancın, kaynağı olan kamuya dönmesi lazım. Ondan sonra imar planı yapıldıktan sonra arsada değer artışı olmuşsa, o da onun hakkı, helali hoş olsun. Kamuya ait karardan kaynaklanan değer artışının kamuda değerlendirilmesi gerekir. Bu, yerel yönetimleri güçlendirecek. Bu, kesinlikle inşaat sektörünü olumsuz etkileyecek bir husus değil" 





Geri Dön