23 / 04 / 2024

Dayanıklı Yapı Tasarımı, Riskli Bina Tespiti Ve Güçlendirme Semineri düzenlendi!

Dayanıklı Yapı Tasarımı, Riskli Bina Tespiti Ve Güçlendirme Semineri düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şubesi tarafından organize edilen "Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Eğitim Semineri" Şube Konferans Salonu'nda verildi




İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından organize edilen Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Eğitim Semineri Şube Konferans salonunda verildi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Barış Binici'nin konuşmacı olarak katıldığı Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Seminer İMO Konya Şubesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Katılımın oldukça yoğun olduğu seminere konuşmacı olarak katılan ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Barış Binici ilk olarak Deprem Yönetmeliğinin Performans Hedefleri hakkında İMO Konya Şube üyelerine bilgi verdi."Bu Yönetmeliğe göre yeni yapılacak binaların depreme dayanıklı tasarımının ana ilkesi; hafif şiddetteki depremlerde binalardaki yapısal ve yapısal olmayan sistem elemanlarının herhangi bir hasar görmemesi, orta şiddetteki depremlerde yapısal ve yapısal olmayan elemanlarda oluşabilecek hasarın sınırlı ve onarılabilir düzeyde kalması, şiddetli depremlerde ise can güvenliğinin sağlanması amacı ile kalıcı yapısal hasar oluşumunun sınırlanmasıdır diyen Prof. 

Dr.Barış Binici deprem tehlikesi ve deprem riski olmak üzere iki kavrama da dikkat çekti. Deprem Tehlikesinin Bir bölgede belirli bir seviyenin üstünde deprem istemi oluşma olasılığı olarak tanımlayan BİLİCİ Deprem Riskini de Bir bölgede beklenen deprem sebebi ile ekonomik kayıp oluşma olasılığı olarak tanımladı. Riskli yapıların tespit edilmesine ilişkin önemli teknik aşamaların olduğunu belirten ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. 

Dr.Barış Binici bu konuda oldukça hassas davranılması gerektiğini söyledi.Binici "riskli yapıların tespit edilmesi ancak hızlı, güvenli, gerçekçi, mühendislik camiasının aşina olduğu yöntemler ile belirlenebilir" dedi. Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konusunda gelişmiş ülkelerde kullanılan son teknolojileri de görsel sunularla katılımcılara anlatan Prof.Dr.Barış Binici seminerin son bölümünde katılımcılar dan gelen soruları da yanıtladı.


Yeni Haber Gazetesi


Geri Dön