20 / 04 / 2024

Dayanıklı Yapı Tasarımı semineri

Dayanıklı Yapı Tasarımı semineri

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şubesi tarafından organize edilen "Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Eğitim Semineri" Şube Konferans Salonu'nda verildi

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.

1933 yılında şehir yolları daha dayanıklı yapılacak!

1933 yılında şehirlerde yapılan yolların kısa süre içinde bozulmasından dolayı belediye bundan sonra daha dayanıklı yol yapılmasına karar vermiş.

Macc Konsept Yapı Tasarım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Macc Konsept Yapı Tasarım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Nuray Kalender tarafından kuruldu.

Bereket Grup Yapı Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bereket Grup Yapı Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Halil Sekmen tarafından kuruldu.

Meb Gayrimenkul İnşaat Yapı Tasarım Danışmanlık Enerji Turizm Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meb Gayrimenkul İnşaat Yapı Tasarım Danışmanlık Enerji Turizm Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Yılmaz tarafından kuruldu.

Seramiknoktası Yapı Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seramiknoktası Yapı Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Enes Bilal Aydın tarafından kuruldu.

İkona Endüstriyel Yapı Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkona Endüstriyel Yapı Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammet Bayrak tarafından kuruldu.

Güçlü ve dayanıklı yapısı ile Kia Bongo Nisan fiyatları ne kadar? İşte 03 Nisan 2023 fiyat listesi

İşletmeniz için güçlü ve dayanıklı bir araç mı arıyorsunuz? O zaman size Kia Bongo'yu öneriyoruz! Ekonomik ve güçlü motorları sayesinde yakıt maliyetlerinizi de düşürür. İşte 03 Nisan 2023 fiyat listesi

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

Wert Yapı Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Wert Yapı Tasarım Limited Şirketi Şişli'de Rıfat Özgün Öztürkçine tarafından kuruldu.

Quality Life Mimarlık Yapı Tasarım İnşaat Turizm Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Quality Life Mimarlık Yapı Tasarım İnşaat Turizm Ticaret Sanayi Limited Şirketi Ümraniye'de Burak Yaşar ve Nurettin Bekçi ortaklığında kuruldu.

Türkmenabad Mimarlık Yapı Tasarım Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türkmenabad Mimarlık Yapı Tasarım Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Babamyrad Abdullayev tarafından kuruldu.

Dayanıklı Yapı Tasarımı semineri Haberi

Dayanıklı Yapı Tasarımı semineri


İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından organize edilen Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Eğitim Semineri Şube Konferans salonunda verildi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Barış Binici'nin konuşmacı olarak katıldığı Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Seminer İMO Konya Şubesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Katılımın oldukça yoğun olduğu seminere konuşmacı olarak katılan ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Barış Binici ilk olarak Deprem Yönetmeliğinin Performans Hedefleri hakkında İMO Konya Şube üyelerine bilgi verdi."Bu Yönetmeliğe göre yeni yapılacak binaların depreme dayanıklı tasarımının ana ilkesi; hafif şiddetteki depremlerde binalardaki yapısal ve yapısal olmayan sistem elemanlarının herhangi bir hasar görmemesi, orta şiddetteki depremlerde yapısal ve yapısal olmayan elemanlarda oluşabilecek hasarın sınırlı ve onarılabilir düzeyde...