23 / 04 / 2024

konya Dayanıklı Yapı Tasarımı semineri

konya Dayanıklı Yapı Tasarımı semineri

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şubesi tarafından organize edilen "Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Eğitim Semineri" Şube Konferans Salonu'nda verildi

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.

1933 yılında şehir yolları daha dayanıklı yapılacak!

1933 yılında şehirlerde yapılan yolların kısa süre içinde bozulmasından dolayı belediye bundan sonra daha dayanıklı yol yapılmasına karar vermiş.

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilecek Konut AŞ projesi çerçevesinde depreme dayanıklı 240 konut yapılacak. Konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek. Ayrıca, 120 ve 84 ay vadeli ödeme imkânı sağlanacak.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

İstanbullular depremi unuttu: Bina dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den 5'e düştü!

İTÜ Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, bina dayanıklılık testi talepleri ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? 70 metrekare 2+1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı değil mi? sorusu prefabrik yapılarla ilgilenen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik konutlar, depreme karşı güvenilir yapılardır.

Güçlü ve dayanıklı yapısı ile Kia Bongo Nisan fiyatları ne kadar? İşte 03 Nisan 2023 fiyat listesi

İşletmeniz için güçlü ve dayanıklı bir araç mı arıyorsunuz? O zaman size Kia Bongo'yu öneriyoruz! Ekonomik ve güçlü motorları sayesinde yakıt maliyetlerinizi de düşürür. İşte 03 Nisan 2023 fiyat listesi

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

konya Dayanıklı Yapı Tasarımı semineri Haberi

konya Dayanıklı Yapı Tasarımı semineri


İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından organize edilen Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Eğitim Semineri Şube Konferans salonunda verildi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Barış Binici'nin konuşmacı olarak katıldığı Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı,Riskli Bina Tespiti ve Güçlendirme Konulu Seminer İMO Konya Şubesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Katılımın oldukça yoğun olduğu seminere konuşmacı olarak katılan ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Barış Binici ilk olarak Deprem Yönetmeliğinin Performans Hedefleri hakkında İMO Konya Şube üyelerine bilgi verdi."Bu Yönetmeliğe göre yeni yapılacak binaların depreme dayanıklı tasarımının ana ilkesi; hafif şiddetteki depremlerde binalardaki yapısal ve yapısal olmayan sistem elemanlarının herhangi bir hasar görmemesi, orta şiddetteki depremlerde yapısal ve yapısal olmayan elemanlarda oluşabilecek hasarın sınırlı ve onarılabilir düzeyde...