26 / 04 / 2024

Defne Belediyesi imar planında incelik istedi!

Defne Belediyesi imar planında incelik istedi!

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman Çalıştay'ın önemine vurgu yaparak, sorunları paydaşlarıyla birlikte çözme yolunu seçtiği için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.



Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "1. Ulaşım Çalıştayfnın yapılan 2. Oturumunda söz alan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman ulaşıma ait sorunların çözümlenmesine yönelik ortak akıl üretilmesi amacıyla yapılan Çalıştay'ın önemine vurgu yaparak, sorunları paydaşlarıyla birlikte çözme yolunu seçtiği için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. 

Başkan Yaman Defne ve Hatay'ın ulaşım sorunlarına ilişkin değerlendirmelerinde ; 1/25000 ölçekli Uygulama imar planı hazırlanmadan ulaşıma yönelik sağlıklı çözümlerin üretilmesinin zor olduğunun altını çizerek Büyükşehir Belediyesinin söz konusu imar planının hazırlanmasına öncelik vermesini istedi. 


"Yollarımızla ilgili ciddi sıkıntılarımız var, çok yağış alan bir bölgedeyiz ve yıllardır sağlıklı bir çalışmanın yapılmamış olması nedeni ile şu anda yollarımız içler acısı durumda" diyen Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman "Başta Büyükşehir Belediyesi ve tüm Belediyelerimizin yağışların durmasıyla birlikte çok hızlı bir şekilde bakım ve onarım çalışmalarına ağırlık vermesi gerekmektedir. Defne sınırları içerisinde kalan bölgede gerekli istimlak çalışmalarının yapılması konusunu Büyükşehir Belediyemizin programına almasını talep ediyoruz. özellikle Asi Nehri'nin iki yakasının birçok noktada birleştirilmesini Defnelilik bilincinin oluşması açısından çok önemsiyoruz. Yolların ve köprülerin hazırlanacak master ve imar planına uygunluğu çok önemli bu açıdan uzman görüşlerinin ön planda olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 


Hatay Yorum Gazetesi


Geri Dön