25 / 04 / 2024

Değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 6 gün!

Değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 6 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenen değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona eriyor. Buna göre, değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 6 gün kaldı..



Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde elde edilen gelir vergiye tabi tutuluyor.


Değer artış kazancı vergisi her sene, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Ödemeler satışın gerçekleştiği tarihi takip eden yılda başlıyor.


Buna göre bu sene 2016'da satılan taşınmaz mallardan elde edilen gelirler için ödeme yapılıyor. Vergi için ilk taksit ödemeleri Mart ayında yapıldı. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Buna göre değer artış kazancı vergisinde son 6 gün kaldı.


Hala ödeme yapmamış olan mükelleflerin bu süre içerisinde ödeme yapmaları gerekiyor.


2017'de satılan gayrimenkullerin gelir vergisi ise 2018 yılı içerisinde ödeniyor.


Vergi ödeme yerleri; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için), Anlaşmalı bankaların internet bankacılığı, Anlaşmalı bankalar, Tüm vergi daireleri olarak sıralanıyor. 


Mükellefler, 2016 yılında elde ettikleri gelirin beyanı konusunda her türlü bilgi için hafta içi 09:00-19:00 saatleri arasında Vergi İletişim Merkezini (VİMER - 444 0 189) arayabilirler. 



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön