19 / 04 / 2024

Değer artış kazancı vergisi ödeme tarihi 2017!

Değer artış kazancı vergisi ödeme tarihi 2017!

Değer artış kazancı vergisi, satılan taşınmaz mallardan elde edilen gelirler için ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi ödeme tarihi 2017 ne zaman?



Değer artış kazancı vergisi, satılan mallardan elde edilen gelirler için ödeniyor. Mevcut düzenlemeye göre, bu vergi 5 sene içerisinde satın alınıp, satılan mallar için ödeniyor.


Vergi yapılan hesaplamalar sonrası elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde tahsil ediliyor.


Değer artış kazancı vergisi istisna bedelleri her sene yeniden belirleniyor. Bu sene istisna bedeli 11 bin TL olarak belirlendi. Bu ve bu bedelin üzerinde gelir elde edenler 2017 yılında vergi mükellefi oldu. 


Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

Anlaşmalı bankalardan,

Tüm vergi dairelerinden

ödenebilmektedir.


Mükellefler, 2016 yılında elde ettikleri gelirin beyanı konusunda her türlü bilgi için hafta içi 09:00-19:00 saatleri arasında Vergi İletişim Merkezini (VİMER - 444 0 189) arayabilirler.


Değer artış kazancı vergisi ödeme tarihi 2017

Değer artış kazancı vergisi, satışın gerçekleştiği tarihi takip eden senede ödeniyor. Vergi ödemeleri iki eşit taksit halinde yapılabiliyor.


Verginşn ilk taksiti Mart ayında ödendi. 2017 yılı değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ise 1 Temmuz'da başladı, 31 Temmuz'da son bulacak.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön