28 / 03 / 2024

Değer artış kazancı vergisinde son 15 gün!

Değer artış kazancı vergisinde son 15 gün!

İlk taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde yapılan değer artış kazancı vergisinde, ikinci taksit dönemi 15 gün sonra 31 Temmuz'da sona eriyor..



Vergi takvimine göre 1 Temmuz itibari ile 2. taksit ödeme dönemi başlayan değer artış kazancı vergisi için ödemeler Temmuz sonunda bitiyor. Buna göre henüz ödeme yapmamış mükelleflerin önünde son 15 günü bulunuyor.


Bu süre içerisinde ödeme yapmayan mükelleflere aylık vergi cezası uygulanıyor. Bu ceza ile karşılaşmak istemeyen mükelleflerin ödemelerini zamanında yapmaları gerekli.


Bilindiği üzere değer artış kazancı vergisi, edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılan mallardan elde edilen gelirler için ödeniyor. 


Vergide istisna sınırı belirleniyor. Yapılan hesaplamalar sonrası elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde tahsil ediliyor.


Değer artış kazancı vergisi istisna bedelleri her sene yeniden belirleniyor. Bu sene istisna bedeli 11 bin TL olarak belirlendi. Bu ve bu bedelin üzerinde gelir elde edenler 2017 yılında vergi mükellefi oldu. 


Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

Anlaşmalı bankalardan,

Tüm vergi dairelerinden

ödenebilmektedir.


Mükellefler, 2016 yılında elde ettikleri gelirin beyanı konusunda her türlü bilgi için hafta içi 09:00-19:00 saatleri arasında Vergi İletişim Merkezini (VİMER - 444 0 189) arayabilirler.


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön