26 / 04 / 2024

Demi Moore Göcek'te villa bakıyor

Demi Moore Göcek'te villa bakıyor

Türkiye'nin önemli demir tüccarlarından Belgü, Göcek'te yaptığı villa inşaatlarına dünyadan da talep olduğunu söyledi



Lüks villalardan talep edenler arasında Demi Moore da var. Değişik bir işadamı Hulusi Belgü. Türkiye'nin en büyük demir tüccarlarından, 15 yıllık turizmci ve Göcek'te villa inşa eden müteahhit. 44 yaşındaki işadamı aynı zamanda fanatik Fenerbahçe taraftarı, hatta eski Fenerbahçe yöneticilerinden ve Sarı-Lacivert Derneği eski başkanı. O kadar koyu taraftar ki, oğullarından birinin adı Alex (Kendisinin yönetiminde olduğu sırada transfer olmuş), diğerinin adı da Deivid (Çünkü FB-GS maçı sırasında GS'a FB'nin 4.cü golü Deivid'in attığı sırada doğmuş)... Hulusi Belgü bu hafta Göcek'te 2004 yılından itibaren müteahhitlik yaptığı beşinci sitenin anahtarlarını teslim etmeye başladı. Göcek'ten konuşmaya başladık ancak birçok iş yaptığı için sohbet Robinson Club'lara ve resort zinciri AMAN'a kadar uzandı.

EKİNCİLER'DE İŞE BAŞLADI
Belgü'nün iş hayatı 25 yaşında Ekinciler Holding'in Türkmenistan'daki inşaat işlerinin başına geçmesiyle başlıyor. İki yılda yaklaşık 150 milyon dolarlık iş yapıyor o yıllarda. Bu başarının ardından Ekinciler'de nakliyenin başına getiriliyor. Türkiye'nin en büyük tır filosunun başına geçiyor. Belgü; daha sonra 35 yaşında Ekinciler'den ayrılıp bir arkadaşıyla demir çelik şirketi kurdu. 2000 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük demir tüccarlarından olan işadamı, aynı zamanda Yunanistan ve İsrail'e de demir- çelik ihracatı yapıyor.

ROBİNSON'UN TEK YETKİLİSİ
Hulusi Belgü'nün üçüncü şirketi Etur'un, bünyesinde Robinson ve Aman gibi çok ciddi iki marka var. 2008'de 15 milyon euro ciro yapan Etur, özellikle TUİ'nin sahibi olduğu Robinson'ların tek yetkili acentesi olarak Türk A Plus müşterilerine hitap ediyor.

HOLLANDALILAR BODRUM'DA...
Hollandalı bir ortakla Bodrum'da 2 bin 100 dönüm (2 milyon 100 metrekare ) üzerine 2 beş yıldızlı otel, 500 villa ve 7 golf sahasından oluşan bir yatırıma eylül ayında başlayacak olan Belgü dört yılda inşaatı bitirmeyi planlıyor. Kendisi satışlarla bizzat ilgilenecek.
Sinan ÖZEDİNCİK/Sabah


Geri Dön