24 / 04 / 2024

Demir İnşaat Dubai Emlak Fuarı'nda 3 günde 10 konut sattı!

Demir İnşaat Dubai Emlak Fuarı'nda 3 günde 10 konut sattı!

Demir Romance ve Demir La Vida projeleriyle, 30 Mart - 01 Nisan tarihleri arasında Dubai Uluslararası Emlak Fuarı’na katılan Demir İnşaat, 3 günde 10 konut sattı.



Gayrimenkul sektöründeki hızlı ve nitelikli büyümesi ile dünya çapında göz kamaştıran bir ülke olan Türkiye, yabancı yatırımcıların en çok ilgi duydukları ülkeler listesinde başı çekiyor. Türkiye’de son yıllarda üretilen gayrimenkul projelerinde hızlı bir gelişim yaşanırken yabancı yatırımcılar da proje konusunda oldukça seçici. Yabancı yatırımcıya satışın artması ile birlikte Türkiye’ye 4 milyar dolarlar seviyesinde döviz getiren gayrimenkul sektörü bu rakamı katıldığı uluslararası fuarlarla daha da yukarı taşıyor.

60’ın üzerinde ülkeden 20 binin üzerinde yatırımcıya ev sahipliği yapan fuarda yabancı yatırımcıların büyük ilgisi ile karşılanan inşaat sektörünün önde gelen markası Demir İnşaat büyümesini yurtdışında yabancı yatırımcılara yaptığı satışlarla sürdürüyor. 30 Mart - 01 Nisan tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen Dubai Uluslararası Emlak Fuarı’na Demir Romance ve Demir La Vida projeleriyle katılan Demir İnşaat, fuarda yabancı yatırımcılarla yoğun görüşmeler yaparken üç günde 10 konut satma başarısını elde etti.

 

Varlıklı ve seçkin ailelerin Türkiye ilgisinin arttığına tanık oluyoruz

Dünyanın önde gelen yatırımcılarının takip ettiği Dubai Uluslararası Emlak Fuarı’nda Türkiye’yi başarıyla temsil ettiklerini ifade eden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Dubai Uluslararası Emlak Fuarı’na Demir Romance ve Demir La Vida projelerimizle katıldık. Orada ülkemizi ve şirketimizi başarıyla temsil edip üç günde 10 konut satma başarısını yakaladık. Artık Ortadoğulu yatırımcı profilinde bir değişim de gözlüyoruz. Daha varlıklı ve seçkin aileler projelerimize ilgi gösteriyor. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı Sultan bin Said al-Mansur’un da standımızı ziyaret ederek projelerimiz hakkında bilgi alması, Ortadoğulu yatırımcının gözündeki değerimizi de ortaya çıkarmıştır. İnanıyorum ki, Dubai fuarında yaptığımız tanıtımın meyvelerini İstanbul’da almaya devam edeceğiz. Yatırımcı görüşmeleri bundan sonra İstanbul’da devam edecek. Davetlimiz olarak buraya gelen yatırımcılarla yapacağımız görüşmeler sonrasında yeni yatırımların da önü açılmış olacak.”

Dünyanın 60 ülkesinden önde gelen yatırımcıların katılımıyla düzenlenen fuarda Demir İnşaat standının yabancı yatırımcıların yoğun ilgisini çektiğine dikkat çeken Hamit Demir, fuarda kurdukları sıcak bağlantıların önümüzdeki dönemde de kendilerine ve Türkiye’ye satış olarak yansıyacağını vurguladı.

 

Gayrimankulde 10 milyar dolar yabancı yatırım hayal değil!

Türkiye’nin yabancıya satış rakamlarının 10 milyar dolarlar seviyesinin üzerine taşınmasının yurtdışı tanıtım çalışmaları ve dolayısıyla fuarlara katılımla mümkün olabileceğine işaret eden Hamit Demir, şunları söyledi:

“Türkiye gayrimenkul konusunda yakaladığı büyümeyi yabancıya satış ile daha da ileri taşıyabilir. Mütekabiliyet Yasası ile birlikte yabancıya gayrimenkul satışının önü açıldı. Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Rusya, Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Japonya’dan Uzakdoğu’ya kadar dünyanın birçok ülkesinden yatırımcı alır hale geldik. 2004 yılında 1.3 milyar dolar olan yabancıya satış rakamı, Mütekabiliyet Yasası’nın verdiği rüzgarla geçtiğimiz yıl 4 milyar dolar sınırını aştı. Merkez Bankası’nın gösterdiği bu veriler, daha gidilecek çok yolumuzun olduğunu ortaya koyuyor. Bu yıl sonunda yabancıya satış rakamını 10 milyar dolarlar seviyesine sektör olarak ulaştırabiliriz. Bu rakam Türkiye için hayal değil! Fakat, sektörün bu hedef doğrultusunda desteklenmesi de ayrı bir gerçek olarak önümüzde duruyor.”

 

20 bin ziyaretçi katıldı

30 Mart – 01 Nisan tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen Dubai Uluslararası Emlak Fuarı, Ortadoğu, Avrupa, Asya-Pasifik bölgesinden inşaat şirketlerini, bireysel yatırımcıları ve sektöre yön veren kuruluşları bir araya getirirken bu yıl 20 bin ziyaretçi fuara katıldı. Dubai Emlak Düzenleme Kurumu (RERA) himayesinde gerçekleşen ve dünyanın her yerinden, üst düzey katılımcıların izlediği Dubai Uluslararası Emlak Fuarı’nda (IPS), uluslararası alanda en yüksek katılımı Türkiye gerçekleştirdi.



Geri Dön