29 / 03 / 2024

Demir İnşaat, İstanbul ve İzmir'de yeni projelere başlayacak!

Demir İnşaat, İstanbul ve İzmir'de yeni projelere başlayacak!

Demir Romance ve Demir La Vida projelerinin satışlarına son sürat devam eden Demir İnşaat, 2015'te adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Şirket, 2015'te İstanbul ve İzmir'de yeni projeler için çalışmalarını sürdürüyor.



İnşaat sektörünün güçlü oyuncusu Demir İnşaat Demir la Vida ve Demir Romance projelerinin satışlarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu projelerden Beylikdüzü'nde bulunan Demir Romance'ı Ağustos ayında teslim etmeyi planlayan firma, Demir La Vida projesinin ise yüzde 60'ını yabancı yatırımcıya sattı. Demir inşaat ayrıca, 2015 yılında başta  İzmir  olmak üzere farklı projelerle müşterilerinin karşısına çıkacak. 



600 milyonluk hedef 


2015 yılında 600 milyon TL'lik yatırım hedeflediklerini söyleyen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yeni projeleri ile ilgili bilgi verdi. 2015'te İzmir'de iki proje hayata geçireceklerinin müjdesini veren Hamit Demir, "Şehirdeki projelerimizden biri toplam 450 daireden meydana gelecek. Şu an başlama aşamasındayız" dedi.



Aydın ve Çeşme sırada 


Projenin inşaat maliyetinin 80 milyon TL olacağını söyleyen Hamit Demir, "Projemizden 120 milyon TL'lik gelir bekliyoruz" dedi. Hamit Demir, İzmir'deki 2'nci projelerinin ise 350 daireden oluşacağını ifade etti. Hamit Demir ayrıca, İzmir'in ardından Aydın ve Çeşme'de de proje üreteceklerini ve hali hazırda görüşmelerinin devam ettiğinin haberini verdi. 



Dönüşüme 'Demir' imzası 


2015 yılında İstanbul'da 2 yeni projeye imza atacaklarını anlatan Demir İnşaat'ın patronu, bu projelerden birinin Sultangazi'daki kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyledi. 1250 konuttan oluşacak projenin 250 milyon TL'lik maliyetle hayata geçirileceğini açıklayan Demir, "Sultangazi'daki bu dönüşüm projemizden 300-350 milyon TL'lik bir gelir bekliyoruz" açıklamasını yaptı. 



'Yabancıya satış yapan inşaatçılar desteklenmeli' 


Hamit Demir, yabancı yatırımcıların rotasının Türkiye'ye döndüğüne işaret etti. Hamit Demir, "2012 senesinde mütekabiliyet yasası çıktığında yüzde 5 olan yabancı satışlarının bir sonraki yıl yüzde 10, 2014 yılında ise Demir Romance projesinde yüzde 15, Demir La Vida projesinde yüzde 60 seviyesine yükseldi. Sadece üç yıl içerisinde yabancı oturum oranımız yüzde 300'den fazla arttı, önümüzdeki yıllarda da bu artışın ortalama yüzde 25 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi. 


Mütekabiliyet yasası kapsamında sektörde yabancı yatırımcılara satış gerçekleştiren birçok inşaat firması bulunduğunu anlatan Demir, "Ülkemizde ihracatçı firmalara sağlanan bir dizi avantajın, yabancılara konut satışı yapan firmalara da sağlanması gerektiğine inanıyoruz" diyerek yabancıya satış yapan inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 



'DÖVİZ SAĞLIYORUZ' 

İnşaat sektörü olarak yabancılara yapılan her satışın aslında ürünün yurtiçinde kaldığı bir ihracat olduğuna dikkat çeken Hamit Demir sözlerini şöyle sürdürdü, "Biz inşaatçılar, bu anlamda ülkemize çok ciddi oranlarda döviz girdisi sağlıyoruz. Türkiye'nin 2023 hedeflerine giden yolda biz de üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz." 


KİMLERE SATILACAK? 

Başta Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve Rusya olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden yatırımcı aldıklarını belirten Demir, 'Türkiye'de üretilen bu kadar proje kimlere satılacak?' sorusunun yanıtı da bu yatırımcılarda saklı" dedi. 


BAŞROLDE İNŞAAT VAR

İnşaat sektörünün gelişimini değerlendiren Hamit Demir, 2015 yılının ilk ayında tüm sektörler arasında inşaat sektörünün her zamanki gibi yine başrolde olduğunu, önümüzdeki günlerde de inşaat sektörünün konuşulacağını belirtti. Hamit Demir, "Şehirleşme çalışmalarının hız kazandığı, 6,5 milyon çürük yapı stoğunun bulunduğu Türkiye'de inşaat sektörü önümüzdeki 20 yılda da gündemin birinci maddesi olmayı sürdürecek. Bildiğiniz gibi 2014 yılı rekor konut satış adetiyle kapandı. 1 milyon 165 bin 381 adetlik konut satışı hepimizi gururlandırdı. Üstelik ülkemiz, 2014 yılında iki büyük seçim geçirdi. Eskiden olsa yaprak gibi sallanırdık ama öyle olmadı. Ülkemiz ve sektörümüz büyümesini sürdürdü" diye konuştu. 


Posta


Geri Dön