26 / 04 / 2024

Demir İnşaat, kentsel dönüşümü Suudi ortakla yapacak!

Demir İnşaat, kentsel dönüşümü Suudi ortakla yapacak!

Firma: Demir İnşaat

İstanbul'da ve İzmir'de dönüşüme hazırlanan Demir İnşaat, Anadolu yakasındaki projesinde Suudi iş adamıyla ortaklık yapacak. Riskli alan ilan edilmiş bölgede 33 dönümlük fabrika arazisi dönüştürülecek.



İstanbul'da Demir Romance ve Demir La Vida projelerini yürüten Demir İnşaat, önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm projelerine hız veriyor. Bu yılın sonuna kadar  İzmir  ve Gaziosmanpaşa'daki projelerine başlamayı hedefleyen Demir İnşaat'ın üzerinde çalıştığı yeni projeler kentsel dönüşüm ağırlıklı. 


Seçimler geciktirdi


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2013'ün son çeyreğinden itibaren bu yılın ilk yarısına kadar istenmeyen olaylar ve seçimler nedeniyle 'kayıp yıl' yaşadıklarım ifade ederek, yıl sonuna doğru yeni projelerin hızlanacağını söyledi. Mevcut projeleri Demir Romance ve Demir La Vida'mn dışında iki projeleri için belediyeleri beklediklerini anlatan Demir, şunları söyledi: "İzmir projemize bu yıl sonuna doğru başlayacağız. Projemizde biraz gecikme oldu ama bürokrasi bizim el imizde olan birşey değil. Plan değişikliği nedeniyle belediyelerin çalışmalarım bekliyoruz. Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm projemiz de yerel seçimler nedeniyle gecikti. Yeni kadroların adaptasyon süreci nedeniyle bir seçim öncesi ve sonrasıyla 8 ayımızı aldı. Bu projede yüzde 80 seviyesine geldik." 


Yeni projelerinin kentsel dönüşüm odaklı olacağını anlatan Hamit Demir. İstanbul'un iki yakasında ve İzmir'de hazırlıklarının olduğunu belirtti.

 

Dönüşüm projeleri


Demir, projeler hakkında şu bilgileri verdi: "Ön protokolünü imzaladığımız, sözleşme noktasına getirdiğimiz projelerimiz var. İstanbul'da şehir merkezinde, bir sitenin kentsel dönüşümünü yapmaya hazırlanıyoruz. Anadolu yakasında da riskli alan ilan edilmiş bir bölgede 33 dönümlük fabrika arazisi dönüştüreceğiz. Bu arazinin satın almasını yapmak istiyoruz ve o satın almaya Suudi bir dostumuz da ortak olmak istiyor. Dubai'deki Cityscape fuarında projemizi anlattık ve ortak olmak istediler. İzmir'de ikinci bir proje daha olacak Bu projemiz de kentsel dönüşüm projesi olacak" 


Firmanın geçmişini inceleyin!


İyi gayrimenkulun her zaman kazandırdığını anlatan Hamit Demir, "Mutlaka daire alacağınız firmanın geçmişine bakın. Sitelerine gidin bakın. Kiralık, satılık yazısı çoksa almayın. 

Demek ki prim yapmıyor" dedi. 


İki projede erken teslim yapacak


Demir İnşaat, Beylikdüzü'ndeki Demir Romance ve Büyükçekmece'deki Demir La Vida projelerinde erken teslim yapılacak. Hamit Demir, Romance'nin kaba inşaatın yüzde 98'e geldiğini belirterek, şöyle konuştu: 


"Peyzaja başladık. Teslim tarihimiz 2015 sonuydu ama Haziran itibarıyla teslimler başlamış olacak. Romance iyi de prim yaptı. Satışlarımız yüzde 60'ın üzerine çıktı. Mayıs'ta satışları noktalamayı planlıyoruz. Demir La Vida'da ise daire sayısını 449'dan 379'a düşürüp 5 yıldızlı bir otel ekledik. Bu projenin teslim tarihi 2016'nın sonuydu ancak Mayıs'ta teslim etmeyi planlıyoruz. Satışlarımız yüzde 40 seviyesinin üzerinde." 


Vatan 





Geri Dön