28 / 03 / 2024

Demir İnşaat'tan 200 milyon TL'lik beş yıldızlı yatırım!

Demir İnşaat'tan 200 milyon TL'lik beş yıldızlı yatırım!

İstanbul'un artan turizm potansiyelini gören Demir İnşaat, Demir La Vida projesi ile birlikte, 200 milyon TL yatırımla bir oteli de hayata geçirerek turizm sektörüne girecek.



İstanbul'un artan turizm potansiyelini gören Demir İnşaat, Demir La Vida projesi ile birlikte, bir oteli de hayata geçirecek. Bu yatırımla turizm sektörüne girecek olan Demir İnşaat, Demir La Vida projesi kapsamında, 5 yıldızlı oteline 200 milyon TL yatırım planlıyor. 


Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgesinin en lüks oteli olması planlanan otel, 2016 yılında Demir La Vida Projesi ile birlikte tamamlanıp işletmeye alınacak. Öte yandan otel, çok amaçlı kongre salonları, büyük toplantı odalarına sahip olması bakımından uluslararası kongre ve seminerlerde bir kavşak noktası olacak. 


Demir La Vida, toplam 5 blokta akıllı ev teknolojileri ile donatılmış 379 konut ve 30 ticari üniteden oluşuyor. Proje, 42 bin m2'yi aşan arsa üzerinde, 110 bin m2 inşaat alanına sahip. Projede, 62 bin 410 m2 satüabilir konut alanı, 19 bin 500 m2 satılabilir ticari alan bulunuyor. 550 adedi kapalı olmak üzere toplam 730 araçlık otopark alanına sahip Demir La Vida projesinde büyüklükleri 61 ile 500 m2 arasında değişen 1+1 daire tipinden 4,5 +l'e kadar farklı ihtiyaçlara hitap eden konut mevcut. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yatırım yaptıkları alanları çeşitlendirme hedefi doğrultusunda İstanbul'un artan turizm potansiyeline paralel olarak turizm sektöründe varlık gösterme kararı aldıklarını belirtti. 


Büyükçekmece ve Beylikdüzü kârlı bölge Her yıl ortalama 11 milyon turist ağırlayan İstanbul'un turizm yatırımları bakımından cazibesini koruduğuna dikkat çeken Demir, "Son yılların en hızlı gelişen bölgesi olan Büyükçekmece ve Beylikdüzü bölgesi, otel yatırımları bakımından kârlı bir bölge. Hem yaz hem kültür hem de fuar merkezlerine yakınlığı ile kongre turizmine hitap etmesi ile bölgede yapılan yatırımların geri dönüşümü çok hızlı oluyor" diye konuştu. 


Son yıllarda İstanbul'un neredeyse her semtinde yeni otel yatırımları yapıldığını dikkat çeken Demir, şunları söyledi: "İstanbul'un potansiyelini gören yabancı turizm zincirleri de Türkiye'ye yatırım yapma yarışına girmiş durumdalar. Son yıllarda gelen otel zincirleriyle birlikte Uzak Asya'dan Amerika'ya kadar dünyanın en önemli otel zincirleri Türkiye'de yatırım yaptı. Demir İnşaat olarak yapacağımız bu otel yatırımı şimdiden yerli-yabancı otel zincirlerinin ilgisini çekmiş durumda. 

Daha lansmanını yapmadan otel projemizi duyan yatırımcılar otelimizi işletmek üzere bizimle görüşmek istiyorlar." 



Dünya




Geri Dön