24 / 04 / 2024

Demiryollarına 9 milyar lira yatırım yapılacak!

Demiryollarına 9 milyar lira yatırım yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, bu yıl demiryollarına 9 milyar lira yatırım yapılacağını ve yatırımların gelecek dönemde süreceğini söyledi.



Bakan Bilgin, bu yıl demiryollarına 9 milyar lira yatırım yapılacağını ve yatırımların gelecek dönemde süreceğini söyledi.


Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile Demiryol-İş Sendikası arasındaki 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imza programı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Bilgin, demiryolu ulaşımının devlet politikası olarak ele alınmasıyla başlayan süreçte kritik eşiğin aşıldığı, demiryolarının hızlı ve yüksek hızlı tren çağına girdiği bir noktaya gelindiğini söyledi. 


Masada 3 lira vermediler!


Bütün bu gelişmelerin işçi, memur, sendika ve özel sektörle birlikte gerçekleştiğini anlatan Bilgi, bu yıl demiryollarına 9 milyar liralık yatırım yapmayı planladıklarını, bu yatırımların düzenli ve planlı bir şekilde gelecek dönemde artarak devam edeceğini bildirdi.Bilgin, bu büyük hamlede, demiryollarını ayağa kaldırma seferberliğinin en önemli aktörlerinden birisinin de işçiler olduğunu ifade etti. TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız da, yüksek hızlı, yeni nesil dizel, yeni nesil elektrikli tren setlerinin tasarım ve mühendisliğinin Türkiye’de yapılarak yerli teknolojiyle üretilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi. Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlere dikkat çeken Türk-İş Başkanı Atalay ise “40 yıldır asgari ücret görüşmeleri yapıldı. Büyük bir bölümüne başkanlık yaptım. 25 hükümet geldi geçti. Masada 3-5 lira vermeyenler, ‘5 bin, 2 bin, bin 500 yapacağım’ diyor” diye konuştu.


Star


Geri Dön