19 / 04 / 2024

Demtaş'tan 'Eston Yapı Demtaş'a satıldı haberine itiraz: TMSF'ye taksitleri ödedik!

Demtaş'tan 'Eston Yapı Demtaş'a satıldı haberine itiraz: TMSF'ye taksitleri ödedik!

Demtaş Grubu, 5 Eylül 2011 Pazartesi günü Habertürk'te yayımlanan haberde yer alan 'inşaata yeni ısınan', 'şimdiye kadar sadece 98 dairelik proje bitirmiş Demtaş Grubu', 'TMSF'ye taksitleri ödeyemedi' şeklindeki ifadeleri sert bir dille yalanladı... İşte



Demtaş Grubu, 5 Eylül Pazartesi günü Habertürk gazetesinde Rahim Ak imzasıyla yayımlanan 'Gayrimenkul devi Eston, inşaata yeni ısınan Demtaş 'a satıldı' başlıklı haberde geçen ifadeleri bir yazılı açıklama ile yalanladı.

Demtaş'ın açıklamasında, 'Zeytinoğlu Grubu 'nun borçları nedeniyle TMSF yönetimine geçen ve hala iki dev projesi süren Eston Yapı, şimdiye kadar sadece 98 dairelik proje bitirmiş Demtaş Grubu 'na satıldı ” cümlesi , Demtaş 'ın itibarını zedeleyecek tarzdadır ve gerçeği yansıtmamaktadır' denildi.

İşte Demtaş Grubu tarafından Habertürk gazetesine gönderilen açıklama metninin tamamı:

Basın Açıklaması:                                                                                                   Tarih: 06 Eylül 2011


Sayın basın mensubu,

Gazeteniz Habertürk 'te sizin (Rahim Ak) imzanızla yayınlanan   “Gayrimenkul devi Eston, inşaata yeni ısınan Demtaş 'a satıldı ” başlıklı haberde, Türkiye 'nin en güvenilir kuruluşlarından biri olan ve 30 yıllık saygın bir geçmişe sahip Demtaş Grubu 'nun itibar ve güvenirliliğine zarar verecek gerçek dışı iddiaların yer alması nedeniyle, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve kamuoyunda uyanan yanlış kanaatlerin düzeltilmesi amacıyla bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Haberinizde  haberinde yer alan “Zeytinoğlu Grubu 'nun borçları nedeniyle TMSF yönetimine geçen ve hala iki dev projesi süren Eston Yapı, şimdiye kadar sadece 98 dairelik proje bitirmiş Demtaş Grubu 'na satıldı ” cümlesi , Demtaş 'ın itibarını zedeleyecek tarzdadır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki, Demtaş Grubu, Türkiye 'nin en önemli ve etkin gayrimenkul geliştirme firmalarından biridir. 50 'den fazla şirketi mevcuttur ve gayrimenkul sektöründe 30 yıllık bir deneyim ve birikime sahiptir. Ayrıca çok geniş bir gayrimenkul portföyüne sahip olan Demtaş 'ın yakın hedeflerinden biri de GYO olmaktır.

Yine haberde vurgulanan TMSF ile sözleşmenin dolar cinsinden yapıldığı ve son dönemde doların yükselmesi nedeniyle Demtaş 'ın taksitleri yatıramadığı bilgisi de tamamen gerçek dışıdır. TMSF ile ilgili görüşmelerde ön protokol imzalayan Demtaş Grubu tek başına değildir, süreci çok güçlü bir konsorsiyum olarak yürütmektedir. Nihai protokol imzalandığında, hem konsorsiyum, hem Eston Yapı hem de TMSF tarafından kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır.

Türkiye 'nin en önemli etkin gayrimenkul geliştirme firmalarından biri olan ve 50 'den fazla şirketi bünyesinde barındıran Demtaş 'ın, güçlü finansal yapısı ve profesyonel iş anlayışına uygun olarak, itibar ve güveninin korunmasına tüm tarafların özen göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Demtaş 'ın saygınlığına gölge düşüren haberler nedeniyle ilgililer hakkında yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla

Demtaş Grubu

Eston Yapı Demtaş Grubu'na satıldı haberini okumak için tıklayın!


Geri Dön