27 / 04 / 2024

Deniz GYO nakit sermaye avansları alacak!

Deniz GYO nakit sermaye avansları alacak!

Deniz GYO'nun kısa vadeli banka kredileri ve borçlanma aracı ihraç tutarlarının vadesi gelecek kısımlarının geri ödemelerinde kullanılmak üzere nakit sermaye avansları alınmasına karar verildi.



Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin rapor hakkında açıklama yaptı.

Deniz GYO'nun 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içinde kalmak üzere, 150 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden (bedelli) karşılanmak suretiyle yüzde 166,666666 oranında 400 milyon TL'ye artırımından elde edilmesi planlanan fonun kullanımına ilişkin olarak, şirketin kısa vadeli banka kredileri ve borçlanma aracı ihraç tutarlarının vadesi gelecek kısımlarının geri ödemelerinde kullanılmak üzere nakit sermaye avansları alınmasına karar verildi. Bu karar çercevesinde, kullanılan sermaye avansı tutarı ile kısa vadeli banka borcu ile vadesi gelen borçlanma aracı kupon ve itfa ödemeleri yapıldı. Bu sebeple sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanım yerlerine ilişkin rapor güncellenerek tekrar yayınlandı. 

Deniz GYO'nun KAP açıklaması:

22.02.2021  tarihinde açıklamış oluğumuz;

II-128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33. maddesi uyarınca hazırlanan, Şirketimizin 1.000.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içinde kalmak üzere, 150.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden (bedelli) karşılanmak suretiyle %166,666666 oranında 400.000.000 TL'ye artırımından elde edilmesi planlanan fonun kullanımına ilişkin olarak, Şirketimizin kısa vadeli banka kredileri ve borçlanma aracı ihraç tutarlarının vadesi gelecek kısımlarının geri ödemelerinde kullanılmak üzere nakit sermaye avansları alınmasına karar verilmiştir. Bu karar çercevesinde, kullanılan sermaye avansı tutarı ile kısa vadeli banka borcu ile vadesi gelen borçlanma aracı kupon ve itfa ödemeleri yapılmıştır.

Bu sebeple Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Yerlerine İlişkin Rapor güncellenerek tekrar yayınlanmıştır.

Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz. 

Dosya için tıklayın


Geri Dön