25 / 04 / 2024

Deniz GYO'dan ortaklık yapısındaki değişiklik açıklaması!

Deniz GYO'dan ortaklık yapısındaki değişiklik açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ortaklık yapısında dolaylı olarak oluşan değişiklik hakkında açıklama yaptı.



Deniz GYO'nun sermayesinde ve yönetim kontrolünde dolaylı olarak yüzde 88,85 oranında pay sahibi olan DenizBank AŞ.'nin, Sberbank of Russia'ne ait payların Emirates NBD Bank PJSC'ye devri 31 Temmuz 2019 tarihinde tamamlandı. Pay devri işleminin gerçekleşmesi ile Deniz GYO'nun ortaklık yapısı ve yönetim kontrolü de dolaylı olarak değişti.

Deniz GYO'nun KAP açıklaması: 
İlgi: 05 Temmuz 2019, tarihli açıklamamız,

SPK'nın Özel Durumlar Tebliği'nin (II-15.1) 23.üncü maddesinin 7nci fıkrası gereği bilgilendirme amacıyla yapılan açıklamadır.

İlgide yer alan açıklamamız ile; Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin nihai ana ortağı, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.'nin kontrolünü elinde bulunduran DenizBank A.Ş.'nin  sermayesinin %99,85'ini temsil eden paylara sahip olan Sberbank of Russia'nın  DenizBank A.Ş.'de sahip olduğu payların doğrudan Emirates NBD Bank PJSC devrine ilişkin düzenleyici kuruluş onaylarının alındığı duyurulmuştu.

Bu bağlamda, Şirket'imizin sermayesinde ve yönetim kontrolünde dolaylı olarak %88,85 oranında pay sahibi olan DenizBank AŞ.'nin, Sberbank of Russia'ne ait payların Emirates NBD Bank PJSC'ye devri 31 Temmuz 2019 tarihinde tamamlanmış olup, pay devri işleminin gerçekleşmesi ile Şirket'imizin ortaklık yapısı ve yönetim kontrolü de dolaylı olarak değişmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.


Geri Dön