24 / 04 / 2024

Denizli Atatürk Stadı'nda 17 milyon TL’lik yenileme!

Denizli Atatürk Stadı'nda 17 milyon TL’lik yenileme!

Süper Lig’in ilk maçında FIFA standartlarına hazırlanması planlanan Denizli Atatürk Stadı'ndaki 17 milyon TL’lik yenileme çalışması 5 milyon TL’ye tamamlanıyor. İmece usulü yapılan hazırlıklarla, kapasite 3 bin 800 kişi artırılıp tüm tribünler kapatılacak.



Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Yukatel Denizlispor, yeni sezon hazırlıklarını transferde olduğu kadar diğer alanlarda da çalışmalara devam ediyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; ilk etapta 15 bin kişi kapasiteli olacak Denizli Atatürk Stadı'nın yenilenmesi için harekete geçen Yeşil-siyahlı kurmaylar, şehrin tüm dinamikleriyle birlikte imece usulü stadı yeni sezona hazırladı. Yapılan çalışmalarla şantiye alanına dönüştürülen Atatürk Stadı, 16 Ağustos'ta açılacak Süper Lig'in ilk maçında FIFA standartlarında hazır olacak. Seyirci kapasitesinin artırılması için zemini 3 metre 60 santimetre aşağı çekilen statta, koltuk sayısı 3 bin 800 olacak. 

"STAT AVRUPA STANDARLARINDA OLACAK"

Yeni maçlarda horozun sesinin daha gür çıkması planlanan statta, maraton ve kale arkaları dahil tüm tribünlerin üzeri de kapatılacak. Denizlispor Başkanı Ali Çetin, Süper Lig'in başlayacağı 16 Ağustos'ta Avrupa standartlarındaki statlarında maç yapılabileceğini açıkladı. Stadın dış görünüş olarak yeni bir stat gibi görünmese de şu anda yeni statların kalitesine geldiğini söyleyen Çetin, "Her tribünde 4 sıra, protokol tribününün olduğu yerde de 5 sıra öne doğru uzadı. Bu yaklaşık 3 bin 800 kişilik ek bir ilave yapıyor. Kale arkaları ve maratonun olduğu bölümün tamamı kapatılacak. Şu anda yeni statların kalitesine geliyor" dedi.

"5 MİLYON TL'YE BİTİRİYORUZ"

Yaklaşık 17 milyon TL maliyetli yenileme çalışmasını imece usulü 5 milyon TL'ye tamamlayacaklarını belirten başkan Ali Çetin, "Maratonun ve kale arkalarının olduğu yerlerde güçlendirmeler yapılıyor. Sıfırdan bir statmış gibi uygun bir maliyete tümünü de yapmak ve önümüzdeki sezona da yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Normalde müteahhitlik çerçevesinde yapılsa 16-17 milyon TL civarında bir maliyeti var ama biz imece usulü çalışarak 5 milyon TL'ye hallettik" açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön