16 / 04 / 2024

İzmir Atatürk Stadı'nda toplu açılış töreni düzenlendi!

İzmir Atatürk Stadı'nda toplu açılış töreni düzenlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Stadı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, İstanbul'da, Faruk Saraç Tasarım Enstitüsü'nün açılışını yaptığını, Hakkari'deki havaalanının bitmek üzere olduğunu anımsattı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birliğe ve beraberliğe ihtiyaçlarının bulunduğunu belirterek, "Bizi bölmek istiyorlar, içeride ve dışarıda. Hep beraber İzmir'den haykıralım. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu yakalayacağız. Teröre prim vermeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizi istismar etmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz" dedi.


Erdoğan, Atatürk Stadı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.


Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Erdoğan, "Başkanlık sistemini niye istemiyorlar biliyor musunuz? Başkanlık sistemi gelirse, bunlara artık parlamentoda ekmek yok onun için" ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin son 12 yılda istikrar ve güveni yakaladığını belirten Erdoğan, bunun, milletin, kurucusu olduğu AK Parti'ye duyduğu güvenden kaynaklandığını dile getirdi. 


Milli geliri 3,5 kat artırarak 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkardıklarını, ihracatı 36 milyar dolardan 158 milyar dolara yükselttiklerini vurgulayan Erdoğan, "Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü şimdi tek haneli rakamda. Mesele şu. İşini bileceksin ve dürüst olacaksın. Şimdi biz sağlam bir miras bırakmak istiyoruz, gelecek nesillere ne diyoruz, yeni Türkiye" diye konuştu. 


Erdoğan'ın, "Yeni Türkiye'ye hazır mıyız,  İzmir  Yeni Anayasa'yı istiyor mu, İzmir başkanlık sistemini destekliyor mu, İzmir bir kez daha demokrasinin yanında yer alıyor mu?" sorularına, stattakilerle "evet" karşılığını verdi.


"Dolaşacağım, dolaşmazsam milletim sorar"


Coşkuları, destekleri, sevgileri için her bir katılımcıya ayrı ayrı teşekkür ettiğini bildiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Seçim sürecinde tüm partiler programlarını ortaya koydular. Tabii bunların hepsini sizlerle birlikte ben de dikkatle takip ediyorum. Bazı çok çok komik şeyler oluyor. Mesela asgari ücreti açık artırmaya çıkarmışlar. Birisi şu kadar diyor, birisi diyor 'Artıran var mı?'. Öbürü diyor, 'Daha artıran var mı?'. En son biri de '5 bin lira' dedi, inanıyor musunuz? Emeklilere maaşta da aralarında ciddi açık artırma var. Bu artırmayı yapanlar, bizim iktidarımızdan önce bu ülkede iktidardılar. Bakın bunlardan bir tanesi bugün İzmir'de miting yaptı. 3,5 yıl kaldılar, 5 yıl kalması gerekirken 3,5 yıl. Kendisi erken seçim istedi bırakıp kaçtılar. Ana muhalefetin yavrusu olan parti o da ortaktı o koalisyonda, o da bırakıp kaçtı, 3,5 yıl. Yahu bu kadar kabiliyetiniz vardı da niye bırakıp kaçtınız? Şimdi milletim yüzde 52'yle bize cumhurun başkanlığını verdi. Şimdi ben bu göreve geldikten sonra kalkıp da herhalde koltukta oturacak halim yok. Seçimlerin öncesinde ne demiştim, 'Durmayacağım, koşacağım, çalışacağım' demiştim. İşte yarın Rize'deyim, Trabzon'dayım. Dolaşacağım, dolaşmazsam milletim sorar. İnşallah İzmir'e yine geleceğiz."


"Her partiye eşit mesafedeyim"


Erdoğan, her partiye eşit mesafede olduğuna işaret ederek, "Ama gönlümde tabii bir parti var. O ayrı mesele. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Bende de var. Ancak 'taraf' deyince, doğru, ben tarafım. Ama ben milletin tarafındayım, milletin" ifadesini kullandı.


Milletin çıkarlarını korumak durumunda olduğunu kaydeden Erdoğan, aykırı bir durum olursa hiç çekinmeden bunu söylediğini vurguladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:


"Şimdi yine birileri çıkmış, bakıyorsunuz ana muhalefet. Ne diyor? Diyor ki 'Biz, imam hatip okullarını kapatacağız'. Tabii Kayseri'de farklı ifadeler. 'Ben böyle bir şey demedim'. Seçim beyannamende var. Seçim bildirgesine koydun. 'Bir artı sekiz artı dört' dedin. Bu ne demektir? İmam hatiplerin ve meslek liselerinin orta kısmının kapatılması demektir. Ben bunu söyleyince itiraz ediyorlar. Bunlar, geçmişte kapattılar imam hatiplerin orta kısmını. Öğrenci sayısı 600 bindi. Nereye düştü? 60 bine. 60 bindeyken hamdolsun biz orta kısımlarını açtık. Katsayıyı kaldırdık, kotayı kaldırdık. Şimdi imam hatiplerde öğrenci sayısı ne oldu? 1 milyon. Bu şimdi onları rahatsız ediyor. Hiç kimse çocuğunu zorla bu okula göndermiyor ki, isteyerek, arzu ederek gönderiyor. Demek ki milletimizin bu istikamette bir arzusu var. Niye rahatsız oluyorsun? Eğitim öğretimde özgürlük yok mu? Var. Niye karışıyorsun? Bırak kim, nereye isterse evladını oraya göndersin."


İstanbul'da, bugün Faruk Saraç Tasarım Enstitüsünün açılışını yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Yeter ki bu ülkede bir vatandaşım taş üstüne taş koysun. Demek ki bunun da taliplisi var. Biz sadece bu ihtiyaçlara, bu talebe cevap verecek adımları attık" şeklinde konuştu.


Erdoğan, "Peki öyleyse bu örgütler ve önlerine düşen parti, imam hatiplerden ne istiyor? Bu milletin evlatlarının, hem diğer alanlarda en iyi eğitimi alması hem de inancını öğrenmesi, kimi, niye rahatsız eder? Sebebini söyleyeyim. Bu okullarda eğitim gören evlatlarımızın, ülkemizin ve milletimizin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin garantisi olduğunu bildikleri için oraya saldırıyorlar. Diyanet'e de aynı sebeple saldırıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.


"Birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var"


Birliğe ve beraberliğe ihtiyaçlarının bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bizi bölmek istiyorlar, içeride ve dışarıda. Hep beraber İzmir'den haykıralım. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu yakalayacağız. Teröre prim vermeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizi istismar etmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz" görüşünü dile getirdi.


Hakkari'deki havaalanının bitmek üzere olduğunu anımsatan Erdoğan, "Binali kardeşim bu işin sorumlusuydu. Müteahhitler tehdit edildi. İş makinaları yakıldı. Ya madem sen Kürtlerin temsilcisiydin, Kürt kardeşlerimi seviyorsun da niçin Hakkari'ye bir havalimanı yapılmasına karşı çıkıyorsun? Aynı şeyi Ağrı'da yaptılar, aynı şeyi Iğdır'da yaptılar, aynı şeyi Kars'ta yaptılar, aynı şeyi Şırnak'ta yaptılar. Biz onlara rağmen bu havalimanlarını bitirdik" dedi.


Geçen hafta Batman, Diyarbakır, Siirt ve Mardin'e gittiğini ve halkla kucaklaştığını hatırlatan Erdoğan, buradakilerin aynısını orada da söylediğini vurguladı.


Erdoğan, kalplerindekinin dillerinde olduğunu ifade ederek, gittikleri her ilde aynı şeyi söylediklerini ve bundan hiç yılmadıklarını anlattı.


Diğerlerinin Doğu ve Güneydoğu'ya gidemediklerini, çekindiklerini aktaran Erdoğan, "Gidin ya gidin. Demokrasi bu. Gidin. Sevgili kardeşlerim, ben sizde bu aşkı, bu heyecanı görüyorum. Birliğimiz için, beraberliğimiz için, kardeşliğimiz için, Türkiye için çok koşmaya, çalışmaya mecburuz. Cesur olacaksınız, cesur" şeklindeki görüşlerini paylaştı.


Erdoğan, stattakilerle "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini okuyarak, konuşmasını tamamladı.


AA


Geri Dön