27 / 04 / 2024

Konya Selçuklu'da 36 parkın toplu açılış töreni yarın gerçekleşecek!

Konya Selçuklu'da 36 parkın toplu açılış töreni yarın gerçekleşecek!

Selçuklu Belediyesi ilçenin yeşil dokusunu güçlendirmeye devam ediyor. Yapımı ve revizesi tamamlanan 36 park için 20 Mayıs Çarşamba Günü saat 11.00’de Osmangazi Parkı’nda toplu açılış töreni düzenlenecek



Selçuklu Belediyesi ilçenin yeşil dokusunu güçlendirmeye devam ediyor. Yapımı ve revizesi tamamlanan 36 park için 20 Mayıs Çarşamba Günü saat 11.00’de Osmangazi Parkı’nda toplu açılış töreni düzenlenecek.

Konya’nın en büyük yeşil alan projelerini hizmete sunan Selçuklu Belediyesi, yeşil alan ve park projelerine yenilerini ekliyor.  Fonksiyonel parklarla bölge insanına en güzel şekilde hizmet vermek amacıyla çalışmalarını sürdüren Selçuklu Belediyesi, yapımı ve revizesi tamamlanan 36 parkı 20 Mayıs Çarşamba Günü saat 11.00’de Osmangazi Parkı’nda gerçekleşecek toplu açılış töreni ile açıyor. Toplam alanı 216 bin m² olan parkların 20’si yeni yapılan 16’sı da revize edilen parklardan oluşuyor. Yeni açılacak parklarla birlikte Selçuklu’da toplam park sayısı 127’e olurken yeşil alan miktarı da 1 milyon 591 bin 488 m² ye yükseldi. İlçeye kazandırılan 36 park, toplam 5 milyon 25 bin TL’ye mal oldu.


Selçuklu Parklarıyla Güzel


Selçuklu Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına kazandırdığı ve her biri sıra dışı olan park projeleri ile de dikkat çekiyor. 385 bin m² alana sahip olan Kelebekler Vadisi Parkı’nın yanı sıra her biri bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte Kanyon Park, Sancaktepe Parkı, Piri Reis Parkı gibi büyük parkları da bünyesinde bulunduran Selçuklu Belediyesi aynı zamanda kurumların istek ve talepleri doğrultusunda da yeşil alan çalışmalarına destek veriyor.  Çarşamba Günü açılışı yapılacak parkların üçü cami çevrelerine yapılan parklardan oluşuyor.


Selçuklu’ya kazandırdığımız modern ve fonksiyonel parklar ile hemşehrilerimizi yeşil alanlarla buluşturuyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“20 Mayıs Çarşamba Günü saat 11.00’de Osmangazi Parkı’nda gerçekleşecek toplu park açılışına tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.


Memleket


Geri Dön