26 / 04 / 2024

Denizli Baklan'da tarım arazileri birleştiriliyor!

Denizli Baklan'da tarım arazileri birleştiriliyor!

Denizli Baklan Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Gülsever, tarım arazilerini birleştirerek geniş alanda modern tarıma başlanmasını hedefliyor.



Denizli Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, hedefinin ilçeyi tarımda marka haline getirmek olduğunu açıkladı. İlçe genelinde alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığını bildiren Başkan Gülsever, 'Ben uzun yıllar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak görev yaptım. Doğduğum topraklara şimdi de başkan olarak hizmet veriyorum. Müdürlüğüm dönemimde başlattığım, çok önem verdiğim toplulaştırma çalışmasını ilçemizde tamamladık. Baklan'ın verimli arazileri artık bir bütün oldu. Baklan merkez ilçe ve mahallelerde 22 bin dekar tarım arazisinin toplulaştırma, tarla içi geliştirme ve yol yapım ihalesi 2014 yılında yapılmış ve yüklenici firma ile 2014 yılında yapım sözleşmesi imzalanarak işe başlandı.' dedi

Denizli Baklan da tarım arazileri birleştiriliyor!

2003 adet parsel üzerinde birleştirme yapılacak

Yeni Asır'da yer alan habere göre, Gülsever, 'Baklan merkezde 1076 çiftçi ailesine ait 2003 adet parsel üzerinde yapılan toplulaştırma çalışmaları sonucu parsel sayısı 1005 adede düşürülerek çiftçi arazisinde yüzde 50 bütünlük sağlandı. Aynı zamanda 75 kilometre geçmişte var olan ve yeni açılan yollar stabilize malzemelerle kaplanarak halkın hizmetine sunuldu. Artık ilçemizde tarım büyük arazilerde günün gerektirdiği tarım teknolojileriyle yapılacak. Birim alandan daha çok ve kaliteli ürün alınacak.' şeklinde konuştu.

Sosyal tesisler

Gülsever sözlerine, 'Belediyemiz tarafından Beyelli mahallesine kültür merkezi yaptırılıyor. İlçe merkezimize yaptırılan kapalı pazar yeri sayesinde ilçe sakinlerimiz ve pazarcı esnaflarımız yazın sıcaktan, kışın soğuktan, yağmurdan ve çamurdan kurtulmuş oldu. Tekke ve Boğaziçi camilerinin restorasyonu ve çevre düzenlemesi yapıldı. İlçemiz için manevi değeri bulunan Hüsamettin Gazi Türbesi elden geçirildi. Mesirelik alanlar yapılarak halkımızın hizmetine sunuldu. Bunların yanında ihtiyaç duyulan mahallelere sağlık evleri, kültür merkezleri, düğün salonları, çok amaçlı salonların yapımı tamamlandı.' diye devam etti.

 


Geri Dön