29 / 03 / 2024

Denizli Çameli-Fethiye Karayolu tamamlanıyor!

Denizli Çameli-Fethiye Karayolu tamamlanıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Ekim 2015 tarihinde ihalesi yapılan Çameli-Fethiye Karayolu’nun çalışmalarını yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Ekim 2015 tarihinde ihalesi yapılan Çameli-Fethiye Karayolu’nun çalışmalarını yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce  Ankara  merkezli firmaya yer teslimi yapıldıktan sonra çalışmalarına hız veren çalışma ekibi çalışmalarda son aşamaya geldi. Çameli-¬Dedebağ-Darıveren-¬Cumaalanı arası toplam 22 km uzunluğa sahip olan yolda ihaleyi alan firmanın yoğun çalışma temposu devam ederken, yol güzergahı boyunca adeta bir şantiye haline gelen Çameli-¬ Acıpayam yolunda sanat yapıları da tamamlanmak üzere. Öte yandan Aliveren Mahallesi’nde de 215 metre uzunluk ve 30 metre yüksekliğinde projelendirilenviyadük inşaatı çalışmaları da devam ediyor.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yapımı devam eden ve artık sona gelinen Çameli yolunu incelemesi öncesi DRT Haber’e açıklamalarda bulunan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, bu yol yılların kanayan bir yarası diyerek,”Zor bir coğrafyadan geçen bir yol. Şu andaki çalışmalarımız çok düzgün ve çok profesyonelce çalışıyorlar. 394 kişi bu şantiyede görev yapıyor. 70 kamyon, 42 iş makinesi çalışıyor. Ege Bölgesi’nin en büyük şantiyelerinden birisi bura. Denizli’ye yakışan bur yol olacak. Denizli’nin Denizli’ye açılan yolu Çameli”diye konuştu.  Daha sonra ise Çameli'de yol inşaatı çalışmalarını yerinde inceleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, AK Parti Denizli eski milletvekili Mehmet Yüksel çalışmalarını yerinde incelediler.


Yetkililerden bilgi alan Ekonomi Bakanı NihetZeybekci, yol yapımında çalışan işçilerlede hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Zeybekci, “Denizlili ve Çameli hemşerilerimizin uzun zamandan bu yana dediği ‘Aşkımız Çameli yolu gibi olsun, hiç bitmesin’ sözü artık tarihe karışacak. En kısa zamanda yolumuz hizmete açılacak” diye konuştu. 


Denizli Gazetesi


Geri Dön