17 / 04 / 2024

Denizli'de 7.8 milyon TL kira yardımı yapılacak!

Denizli'de 7.8 milyon TL kira yardımı yapılacak!

Denizli'de Nisan 2013 'te ilk riskli yapı belirlenmiş olup Mart 2015'e kadar il merkezi ve ilçelerde toplam 1223 riskli yapı tespit edildi. Kentsel Dönüşüm ile gün itibariyle toplam 1435 hak sahibine 7.840.580,711 TL kira yardımı ödemesi yapılacak.




Kentsel Dönüşüm, kentlerin özellikle işlevini yitiren, atıl durumda bulunan parçalarının kentin sosyal ve kültürel hayatına, ekonomisine hizmet edebilmesi, kullanıcıların ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi amacıyla yeniden planlanıp, yeniden yapılanması olarak tanımlanabilir. Bu kapsamda, zemin durumu ve üzerindeki sağlıksız yapılaşmadan kaynaklanan risklerden arındırılarak, alanda potansiyeli bulunan her türlü dinamiğin işlevsel olarak ortaya çıkarıldığı, altyapısı tamamlanmış, gerekli sosyal donatısı bulunan sağlıklı, güvenli yaşam alanı oluşturulmasına yönelik uygulama çalışmalarında, sürdürülebilirliğinin sağlanması, çıkabilecek sorunların minimize edilmesi ve kısa sürede hayata geçirilebilmesi amacıyla belirlenecek yol haritalarının elde edilmesi temel ilke olmalıdır.

            Denizli'de Nisan 2013 'te ilk riskli yapı belirlenmiş olup Mart 2015 'e kadar il merkezi ve ilçelerde toplam 1223 riskli yapı tespit edilmiştir.Bu rikli yapılarda toplam 1881 konut ve 364 işyeri bulunmakta olup sadece iki seneden kısa bir süre içerisinde 2000 e yakın ailenin hayatı deprem tehlikesinden korunmuştur. Kentsel Dönüşüm ile gün itibariyle toplam 1435 hak sahibine 7.840.580,711 TL kira yardımı ödemesi yapılacaktır.

            Kentsel Dönüşüm sayesinde ilimizdeki riskli bina stoğu azalmakta buna karşın günümüz koşullarına uygun , modern ve risksiz bina stoğu artmaktadır.Bu durum herhangi bir afet olması durumunda bu afetten etkilenebilecek kişi sayısını azaltmakta , bu kayıpların yerine konmasında harcanacak olan milli servetin kaybı önlenmektedir.

            Daha modern binalarda yaşamak , bu binalarda yaşayan kişilerin üzerindeki stress faktörünü azaltır , kendilerini daha güvende hissederler , konfor artar dolayısıyla daha kaliteli ve sağlıklı yaşam sürmelerine yardımcı olur.

            Riskli Binaların ayıklanması ile şehrimizin görünümüde yavaş yavaş değişmekte , yapılan binaların yeni yönetmeliklere uygun olarak yapılması sonucu enerji tasarrufu sağlanmakta, emisyon ve çevre kirliliği azalmaktadır.

Sonuç olarak Kentsel Dönüşüm sadece eski veya ekonomik ömrünü tamamlamış olan riskli binaların ortadan kaldırılarak yeni modern binaların yapılması anlamına gelmemekte aynı zamanda yapılacak olan yeni binaların yeni yönetmeliklere uygun olması sayesinde enerji verimliliği sağlamakta , emisyonun düşmesine yardımcı olmakta , ekonomiyi olumlu yönde etkiliyerek katma değer sağlamaktadır. En önemlisi dönüştürülmüş alan veya binalarda yaşayan bireylerin afet riskinden korunmuş olması , hayat standartlarının yükselmesi sonucu daha kaliteli yaşam sürmeleri sağlanmış olmaktadır.



Geri Dön