19 / 04 / 2024

İzmir'de deprem seferberliği: 42.6 milyon TL kira yardımı toplandı!

İzmir'de deprem seferberliği: 42.6 milyon TL kira yardımı toplandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim'de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında, afetten etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için bütün birimleriyle seferber oldu. Deprem sonrasında başlatılan “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası kapsamında 42.6 milyon TL kira yardımı toplandı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim'de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında, afetten etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için bütün birimleriyle seferber oldu. Bir yandan enkaz altında kalan vatandaşlar için başlatılan arama kurtarma çalışmalarına katılan Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da depremde evleri yıkılan ve zarar görenler için çadır kentler kurdu. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; depremzedelerin barınma sorununu çözmek için  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde kampanyalar da hayata geçirildi. 

İzmir de deprem seferberliği: 42.6 milyon TL kira yardımı toplandı!

"BİR KİRA BİR YUVA" KAMPANYASI

İzmir’i sarsan deprem sonrasında depremzedeleri ve onlara destek olmak isteyenleri bir araya getiren “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası kapsamında taahhüt edilen kira desteği 42 milyon 649 bin TL olarak gerçekleşti. Destekçi sayısı 4 bin 643, kullanmadığı evinin kapılarını açan  yardımseverlerin sayısı da 231 oldu. Destekler kapsamında 612 haneye buzdolabı, çamaşır makinası, set üstü ocak, çekyat ve küçük ev aletleri dağıtıldı. 142 hane için de dağıtımlar devam ediyor.

İzmir de deprem seferberliği: 42.6 milyon TL kira yardımı toplandı!

TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Büyükşehir’in Uzundere’de bir yıl boyunca ücretsiz olarak depremzedelerin kullanımına açtığı konutlara yerleşen aile sayısı ise 160 oldu. Depremzedeler konutlardan ayrılırken mobilyaları ve beyaz eşyaları da alabilecekler. Elektrik, su, yakıt faturaları ve ortak giderlerinin de bir yıl boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesine karar verildi. Yine depremde evleri orta hasarlı olan 1540 ailenin 5’er bin TL'lik kira destek ödemesini de yaptı. Konutlarda kalan depremzedelere 200 TL'lik alışveriş kartı ile gıda ve hijyen paketi dağıtan Büyükşehir Belediyesi, uzaktan eğitim gören çocuklara ise tablet desteği sundu. 

İzmir de deprem seferberliği: 42.6 milyon TL kira yardımı toplandı!

OTEL DEPREMZEDELERE TAHSİS EDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 380 odası depremzedelere açılan, geçmişte Hilton oteller zincirinin işlettiği ve sözleşmesi sona erince tahliye ettiği, 5 yıldızlı otel binasına da depremzede aileler yerleştirildi. Hala 153 kişinin kaldığı bina, deprem sonrasında bir süre kaldıktan sonra ayrılanlarla beraber toplam 165 depremzedeyi ağırladı. Konaklama hizmetinden yararlananlara ücretsiz üç öğün yemek servisi yapılıyor. İhtiyacı olanlara psikolojik destek de sunuluyor. Okul öncesi dönemi çocuklar için ise İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları eğitmenlerinin olduğu bir sınıf oluşturuldu.

İzmir de deprem seferberliği: 42.6 milyon TL kira yardımı toplandı!

APARTMAN GÖREVLİLERİ İŞE ALINIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminde yaşamını yitiren vatandaşların ailelerinden bir kişiyi belediyede istihdam edeceklerini, depremde engelli kalan depremzedelere de istihdam önceliği sağlanacağını açıkladıktan sonra işe girmek isteyenlerin başvuruları alınmaya başlandı. Yine depremde evini ve işini kaybeden 17 apartman görevlisinin de belediye bünyesinde işe girişleri gerçekleştirildi.

İzmirli esnaflar kira için destek bekliyor!

Türk Amerikan Derneğinden İzmir'deki depremzedelere kira yardımı!


Geri Dön