27 / 04 / 2024

Türk Amerikan Derneğinden İzmir'deki depremzedelere kira yardımı!

Türk Amerikan Derneğinden İzmir'deki depremzedelere kira yardımı!

ABD'deki en eski Türk dernekleri arasında yer alan Washington DC merkezli Türk Amerikan Derneği İzmir'deki depremzedelere kira yardımı yaptı.



ABD'deki en eski Türk dernekleri arasında yer alan Washington DC merkezli Türk Amerikan Derneğinin (ATA-DC), 30 Ekim tarihinde İzmir’de meydana gelen depremle ilgili yardım çalışmalarına destek amacıyla başlattığı bağış kampanyasında toplanan yardımın 50 bin doları geçtiği açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkez üssü Seferihisar ilçesine 23 kilometre mesafedeki 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra şehirde yaralar sarılmaya devam edilirken, ATA-DC topladığı yardımların tamamını, deprem sonrası ortaya çıkan konaklama ihtiyacına destek olmak üzere başlatılan "Bir Kira Bir Yuva" dayanışma kampanyasına göndermek için karar aldı.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, Türk Amerikan toplumunun üyeleri ve yerel işletmelerin katkılarıyla 51 bin 753 doları bulan bağışların tamamının Türk Hayırseverlik Fonları (Turkish Philantrophy Funds) kurumunun iş birliğinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı bildirildi.

ATA-DC tarafından yapılan açıklamada, aktarılacak miktarın 40 ailenin üç aylık kirası ve ev düzenlemek amacıyla gerekli olan ihtiyaçlarını karşılayacağını belirtilirken, derneğin ayrıca kendi fonlarından yapacağı bağış ve Dünya Bankası aracılığıyla başvurduğu bir eşleştirme programı ile 7 bin 500 dolarlık ilave bir katkıyı da "psikolojik desteğe ihtiyacı olan kişilere" yönlendireceği belirtildi.

Dernek Başkanı Sıtkı Kazancı ve bağış kampanyasının koordinatörü Feriha İştar'ın yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İzmir depreminde evlerini kaybetmiş ve evi hasar görmüş birçok mağdur vatandaşımızın yaşamlarını uzun süreli devam ettirebilecekleri barınma arayışında olduğunu öğrendik. Bu nedenle, İzmirliler için tek yürek olan toplumumuzun desteğiyle toplanan tüm bağışların  İzmir  Belediyesi ve İhtiyaç Haritası’nın iş birliğinde hayata geçen 'Bir Kira Bir Yuva' destek kampanyasına yönlendirilmesi için gerekli işlemleri başlattık." 

 

Bir Kira Bir Yuva’da kira desteği 42 milyon TL'yi aştı!


Geri Dön