25 / 04 / 2024

Denizli'de deprem riskine karşı iş yerlerinde kolon denetimi!

Denizli'de deprem riskine karşı iş yerlerinde kolon denetimi!

Denizli Merkezefendi Belediyesi, İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan binaların zemin katlarında kolonların kesildiği iddiası üzerine ilçedeki market ve oyun salonu gibi iş yerlerinde yapıların taşıyıcı sistemlerini denetledi.



30 Ekim’de İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan binaların zemin katlarında kolonların kesildiği iddiası üzerine Denizli Merkezefendi Belediyesi bu konudaki denetimlerini artırdı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürü, inşaat mühendisi, jeoloji mühendisi ve zabıta ekipleri birden fazla katlı binaların altında bulunan market ve oyun salonu olarak kullanılan iş yerlerinde denetimllerini sıklaşıtrdı. Denetimlerde ekipler binaların ana taşıyıcı unsurları olan kolon ve kirişlerin durumunu, proje uygunluğunu denetledi. Ekipler, denetimlerini belirli periyodik aralıklarla sürdürecek.

Denizli de deprem riskine karşı iş yerlerinde kolon denetimi!

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, vatandaşların hayatını tehlikeye atan hiçbir projeye, hiçbir müdahaleye izin vermeyeceklerine dikkat çekti.

İzmir’de meydana gelen acının Merkezefendi’de yaşanmaması için çalıştıklarına vurgu yapan Başkan Doğan, “Ülkemiz genelinde yaşanan büyük depremlerde ne yazık ki canımız çok yandı. Yaşadığımız bu acılardan mutlaka ders almalıyız. İzmir’deki depremde yıkılan binaların kolonlarının kesildiğinin iddia edilmesi üzerine biz de Merkezefendi Belediyesi olarak yapılardaki denetimlerimizi arttırdık. Ekiplerimiz sıkı bir şekilde yüksek katlı binaların zemin katlarındaki market ve oyun salonu olarak kullanılan iş yerlerinde kolon ve kiriş kontrolü gerçekleştiriyor. Hemşehrilerimizin hayatını tehlikeye atacak hiçbir projeye, izinsiz hiçbir müdahaleye izin vermeyeceğiz. İzinsiz ve yasal olmayan herhangi bir müdahaleye rastlanması halinde hukuki adımlarımızı atacağız” şeklinde konuştu.


Geri Dön