28 / 03 / 2024

Oğuz Gündoğdu: Deprem riskine karşı kentsel dönüşüm şart!

Oğuz Gündoğdu: Deprem riskine karşı kentsel dönüşüm şart!

'Gemlik'te Depremsellik' panelinde konuşan Yrd. Doç Dr, Oğuz Gündoğdu, deprem riskine karşı kentsel dönüşümden başka çarenin olmadığını ifade etti. Gümdoğu; "Doğayı da koruyacak bir kentsel dönüşüm ile deprem riskinin en aza indirilebilir" dedi.



'Gemlik'te Depremsellik' panelinde konuşan Yrd. Doç Dr, Oğuz Gündoğdu, deprem riskine karşı kentsel dönüşümden başka çarenin olmadığını ifade etti. 


Gemlik Belediyesi, Gemlik Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG) işbirliği ile organize edilen Gemlik'te Depremsellik' konulu panele, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Başkanvekili Gülsen Uslu, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu'nun da katıldı. Panelde Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Afet Risk Uzmanı Özden Işık ve MAG Gemlik Temsilcisi Yusuf Yumru konuştu. Kuzey Anadolu Fay Hattı ile ilgili bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Türkiye'nin Depremsel Risk Haritası'nın yenilenmediğini ifade ederek, söz konusu haritanın 1996'dan bu yana revize edilmediğini ve özellikle İstanbul ve Marmara genelinde yeni bir çalışmanın ortaya konulması gerektiğini söyledi. 


Gemlik'te son 10 yıl içinde meydana gelen 4 üzerindeki depremler hakkında açıklamalarda da bulunan Gündoğdu, yaşam kalitesini artıracak, kültürünü geliştirecek, toplumun her kesiminin ortak görüşünü içine alarak, doğayı da koruyacak bir kentsel dönüşüm ile deprem riskinin en aza indirilebileceğini vurguladı.


Okur Gazetesi


Geri Dön