26 / 04 / 2024

Oğuz Gündoğdu: İzmir'deki depremler artçı!

Oğuz Gündoğdu: İzmir'deki depremler artçı!

Jeoloji uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, İzmir'de meydana gelen depremlerin, deprem fırtınası olmadığını dile getirerek bu depremlerin artçı depremler olduğunu dile getirdi. 



Jeoloji uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, son günlerde İzmir'de meydana gelen depremlerin 30 Ekim 2020 Seferihisar depremlerinin artçısı olduğunu dile getirdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; bu depremlerin enerjiyi boşaltmadığını söyleyen Dr. Gündoğdu, "Bu depremler 30 Ekim'deki depremin tetiklediği bir takım fayların harekete geçmesinden, Midilli'deki fayın tetiklenmesinden ibarettir. Bu; sistem fayı kadar büyük deprem üretecek büyüklükte değil. Esas tetiklenme İzmir'deki depremin oluşumundan sonra oldu. Bugünkü depremlerin hepsi normal, düşey depremler. Enerjinin açığa çıkmasından ibaret" dedi.

Oğuz Gündoğdu: İzmir deki depremler artçı!

Dr. Gündoğdu, "Bunların devamı olur. Hatta insan asabını bozacak sayıda olur. 1999 depreminden sonra deprem fırtınası olmuştu. Deprem fırtınaları volkanik yapılarda görülür. Hiçbir zaman arkasından büyük deprem gelmez. Sismograflar olarak deprem fırtınasından korkmaz, çekinmeyiz. Peş peşe depremler olduğu için fırtına akla geliyor. Keşke bunlar deprem fırtınası olsaydı" şeklinde konuştu.

 İşte İzmir'de deprem riski taşıyan bölge!


Geri Dön