26 / 04 / 2024

Denizli'de icradan 7.8 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Denizli'de icradan 7.8 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Denizli İlçesi Beyağaç İlçesi'nde bulunan maden sahası Kale İcra Müdürlüğü tarafından 8 Ekim 2015 günü saat 10:00 ile 10:05 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.



Denizli Beyağaç İlçesi'nde yer alan maden sahası 7 milyon 885 bin TL bedelle Kale İcra Müdürlüğü tarafınca satışa çıkacak.



1 NO'LU TAŞINMAZIN

Satılmasına Karar Verilen Maden Ruhsatının Özellikleri : Denizli İl, Beyağaç İlçe, UZMALÜK (Uzunoluk ) Köyü,İR20061313 ruhsat numaralı IV. Grup krom maden işletme ruhsatı aşağıda yazılı mal ve haklarla birlikte satılacaktır. İşletme ruhsatı sicil no :20061313 -İşletme ruhsatı erişim no :3092065- Ruhsat Sahasının Alanı:563,64 hektar -Yürürlük Tarihi : 09/01/2009 ( 10 yıl ) - Paftalar: N21C1-N21C4 - Ruhsat Safhası: İşletme Rezerv Bilgileri Durumu : Mevcut görünür rezerv miktarı (ton- m3): 2011 yılı sonu itibariyle sahada görünür rezerv 81.605 tondur. 31.12.2013 tarihine kadar ruhsatlı sahada 231 ton üretim yapılmış olup görünür rezerv 81.374 tondur.


Satışa konu sahanın kıymet taktiri 4.5 yıl için 7.885,880 TL olarak hesap edilmiştir. Fakat ruhsat sahasının bitim tarihi olan 2019 yılında tekrar süre uzatımı yapılarak üretime devam edilebilecektir. Sahada yeni orman izinlerine başvurulmuş olduğu keşif günü mahkeme heyetine beyan edilmiştir. Zaman harcanmadan direk maden çıkarma çalışmalarına başlamlabilecek tüm izinler mevcuttur. Satışa konu sahada olivin varlığı tespit edilmiş olup bu maden ile ilgili olarak ruhsat alım işlemleri başlatılmıştır. Aynı ruhsatta başka maden çıktı diye başka bir ruhsat verilmez aynı ruhsatta işlemler devam eder. Aynı ruhsatta bahsi geçen maden iliştirilerek ruhsat verilmektedir.Yani ruhsat Krom + Olivin olarak işlem görmektedir.Bu ruhsatı işleten işletmeci aynı zamanda diğer çıkarılaeak olan madenide işletebilmektedir. Olivin madenide krom madeni gibi sanayi de kullanılmakta olan değerli bir madendir.Bu madenin varlığı sahanın değerinin hesaplanan değerden artması yönünde sahanın değerini artıracaktır.


Adresi : Denizli İl, Beyağaç İlçe, Uzunoluk Köyü


Yüzölçümü : 563,64 hektar 


Kıymeti : 7.885.880,00 TL 


KDV Oranı : %18


Kaydındaki Şerhler : Dosyasında olduğu gibidir.


1. Satış Günü : 08/10/2015 günü 10:00- 10:05 arası


2. Satış Günü : 05/11/2015 günü 10:00 - 10:05 arası


Satış Yeri : KALE BELEDİYESİ OTOGAR ZABITA BEKLEME SALONU



Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tal ihinden önceki gün sonuna kadar csatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu anırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsildi mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu laik, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Artırmava iştirak edeceklerin Maden Kainimi Madde 43 Amir hükmü uyarınca maden işletmesi hakkının iktisabı iyin aranan kanuni şartları haiz olması lazımdır talip bu şartları haiz bulunduûunu hakanlıktan alacağı vesika ile ispat eder icra dairesi bu vesikayı ihraz etmiş olan talipler arasında satışı yapar.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve mündcrecatını kabul etmiş sayılacaktan, başkaea bilgi almak isteyenlerin 2014/92 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.05/08/2015




Geri Dön