24 / 04 / 2024

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli’de CHP’li imar komisyonu başkanı, iddiaya göre 4 arkadaşıyla birlikte mimarlık ofisi kurup yasaya aykırı olmasına rağmen belediye projesini kendi grubuna aldı. 3 CHP’li Belediye Meclis üyesi “kamu yararı gözetilmiyor” diye partisinden istifa etti.



Denizli'de Merkezefendi Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Cihan Saraçoğlu'nun bir hayırseverin yaptıracağı bakımevinin mimari proje işlerini kendisinin de olduğu dizayn grubuna yönlendirdiği iddiaları gündeme oturdu. Sabah'tan Ümit Erkan Demircan'ın haberine göre; Meclis üyelerinin belediyeye iş yapmasının yasalara aykırı olduğunun öğrenilmesinden sonra 3 CHP'li Belediye Meclis Üyesi duruma tepki gösterdi ve istifa etti.

PROTOKOL İMZALANDI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, geçtiğimiz Aralık ayında Muratdede Mahallesi'nde yer alan ve tapusu ve ruhsatı belediye ye ait 800 metrekare alanda yapılacak olan ve tamamlandığında 2 milyon TL'ye mal olacak olan Gündüz Bakımevi için bir hayırsever ile protokol yapıldı. 

İddiaya göre içerisinde sınıfların, uyku odalarının ve spor eğitim merkezlerinin olacağı bakımevinin mimari projesi yasalara aykırı olmasına rağmen Belediye'nin İmar Komisyonu Başkanı Cihan Saraçoğlu'nun da dahil olduğu ve 4 Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesinin de bulunduğu V Design isimli gruba verildi. Grup kısa bir süre sonra bakım evinin mimari projelerini hazırlayıp sosyal medya platformunda ve web sitesinin "projelerimiz" kısmında açıkladı. 

Denizli de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

YASAYA AYKIRI

Olayın ortaya çıkmasından sonra Belediye Başkanı Şeniz Doğan'a ve İmar komisyonu başkanı meclis üyesi Cihan Saracoğlu'na ilk tepki parti üyeleri tarafından gösterildi. Gökhan Deda, Murat Cımık ve Arif Suna "Belediye'de kamu yararı gözetilmiyor" diyerek partisinden istifa etti. Meclis üyeleri yayınladıkları ortak bildirgede "Tüm bu yanlışların içinde adımızın yer almaması için bağrımıza taş basarak, Ata ocağımız Cumhuriyet Halk Partisi bu yanlışlardan dönünceye kadar, üzülerek ama onurumuzla partimizden ayrılıyoruz" ifadelerini kullandı. Murat Cımık ve Arif Suna'nın bu konuda mecliste araştırma komisyonu kurulması isteği ise Başkan Şeniz Doğan tarafından onaylanmadı.

PROJE VE EKİP LİSTESİNİ SİLDİLER

Belediye Kanunu'nun 5393 sayılı kararına göre meclis üyelerinin belediye ve bağlı kuruluşlarına doğrudan ya da dolaylı olarak iş yapamayacağının ortaya çıkması sonrasında VDesign sosyal medya hesaplarında düzenledi. Sitedeki Cihan Saracoğlu'nun da dâhil olduğu 5 kişinin isminin ve fotoğrafının bulunduğu "biz kimiz" sayfası silinirken "projelerimiz" sayfasındaki bakımevi görselleri silindi.

"BENİM ALAKAM YOK"

Sosyal medya hesaplarında kendisini V Design Mimarlık'ta çalışıyor göstermesine ve şirketin web sitesi domain adreslerinin kendisinin üzerine olmasına rağmen VDesgin ile ilgisinin bulunmadığını dile getiren Cihan Saraçoğlu hakkında çıkan iddiaları reddetti. Sosyal medya hesabındaki VDesign detayını da silen Saraçoğlu, "Bakımevi inşaatıyla bir ilgim yok. Müteahhidi Serdar Alayant proje mimari ise Egemen Temizkalay'dır. Benim bu konuda başka bir bilgim yok" şeklinde konuştu. 

USULE AYKIRI

Diğer yandan projenin müteahhidi Mimarlar Odası Başkanı Serdar Alayont'un projeyle ilgili WhatsApp yazışmaları da ortaya çıktı.

Alayont'un Saraçoğlu'nun aksine yazışmalarında "İşlerimin yoğunluğu ve proje işlerine uzunca bir süredir vakit ayıramıyor olmam nedeniyle mimari proje işini Cihan Saraçoğlu'nun ortağı olduğu V design firmasına verdim. İşin yapı ruhsatı düzenlendi ve yapım işi de benim firmam tarafından yapılacak" ifadelerini kullandı.

Harran Belediyesi'nden 'imar usulsüzlüğü' iddialarına cevap!


Geri Dön