26 / 04 / 2024

Denizli'de yanan sinemanın yerine kültür merkezi inşa ediliyor!

Denizli'de yanan sinemanın yerine kültür merkezi inşa ediliyor!

Denizli 'de üç kez yanan sinemanın yerine aynı anda 7 gösteriye uygun salonlarıyla sanat merkezi yapılıyor. Zolan, "Burada yatır olduğu iddialarına inat yatırım yapıyoruz" dedi




Denizli'nin merkezinde yapıldığı günden beri üç kez yandığı için, 'Lanetli' söylentilerinin çıktığı sinemanın yerine yapılacak sanat merkezinin ihalesi tamamlandı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yetimler mezarlığının üzerine yaptırıldığı için lanetlenerek bugüne kadar üç kez yandığı öne sürülen binanın yerine bu kez modern mimari tarzıyla büyük bir yatırım yapıldığını hatırlatarak, "Binanın altında yatır bulunduğu, lanetli olduğu iddiaları öne sürülüyor. Yapı malzemelerinin özelliği ve dikkatsizlik sonucu yanmış gitmiş. önemli olan doğru yatırım yapmaktır. Biz bunu yapıyoruz" dedi.

1920'li yıllarda, 1976'da ve 16 Ocak 2012'de yanarak küle dönen Denizli Belediyesi sanat merkeziyle ilgili ilginç belge ve söylentiler, Yeni Asır'da yer almıştı. Son yangında tamamen kullanılamaz hale gelen sanat merkezinin yeniden inşası için Denizli Belediyesi, sanat merkezinin yeniden yapımı için ihaleye çıktı. Yapımı 400 günde tamamlanacak ve şehir merkezinde önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan binanın, farklı ve modern mimari tarzıyla da kente prestij kazandıracağını belirten Belediye Başkanı Osman Zolan, "Yeni yapılacak sanat merkezi bölgenin en modern sanat merkezlerinden biri olacak" dedi. 


Dünya standartlarında 

Şehir merkezinde yer alan Belediye Sanat Merkezi'nin özellikle bölge ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu belirten Zolan, işyeri sahiplerinin de görüşlerini projeye dahil ettiklerini söyledi. Yeni sanat merkezinin dünya standartlarında yapılacağını vurgulayan Zolan, "Belediye sanat merkezinde bir büyük ve 6 küçük olmak üzere toplam 7 gösteri salonuyla üç işyeri bulunacak. Bölgenin en modern sanat merkezlerinden biri olacak merkezde, konser ve tiyatro gibi farklı etkinlikler de düzenlenebilecek. Kültür sanat merkezi, çok uzun yıllar Denizli'nin ihtiyacını karşılayarak bölgeye de hareketlilik katacak" dedi. 


Yeni Asır belgelerle açıkladı

Daha önce 3 kez yanan, yetimler mezarlığı üzerine yaptırıldığı için ise lanetli olduğu efsane haline gelen sinemanın geçmişiyle ilgili Yeni Asır tarihi belge ve fotoğraflar açıklamıştı. Bu belgelerde sinemanın bulunduğu bölgede daha önce eski adı "Himaye-i Etfal" olan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun yer aldığı kanıtlanmıştı. Araştırmacılar Himaye-i Etfal'de kalırken yaşamını yitiren çocukların bu alana defnedilmiş olabileceğini, bu nedenle bölgenin yetimler mezarlığı olarak konuşulduğunu işaret etmişti. 



Yeni Asır




Geri Dön