25 / 04 / 2024

Kocaeli Arslanbey’e kültür merkezi inşa ediliyor!

Kocaeli Arslanbey’e kültür merkezi inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamaları için kent genelinde kültür merkezleri inşa etmeye devam ediyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamaları için kent genelinde kültür merkezleri inşa ediyor. Farklı mimari yapılarıyla dikkat çeken kültür merkezleri modern mimari uygulamalarıyla halka hizmet ediyor. Bu kültür merkezlerinden biri de Kartepe ilçesi Arslanbey Mahallesi’nde inşa ediliyor. Betonarme çalışmaları devam eden kültür merkezinin zemin kat uygulamaları yapılıyor. Ayrıca atölyede düğün salonu kısmının çelik konstrüksiyon imalatı devam ediyor.



ÜÇ BLOK OLACAK


Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından inşa edilen kültür merkezi 2 bin 650 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Yapı üç blok halinde inşa edilecek. 3 bin 190 metrekare arsa alanı üzerine kurulacak olan kültür merkezinin A bloğu 431metrekare olup, 260 kişilik çok amaçlı salon olarak tasarlandı. B blok bodrum katı 362 metrekare, zemin katı 522 metrekare, 1. kat 522 metrekare çatı katı ise 146 metrekare olmak üzere toplam 1553 metrekare olacak.


500 KİŞİLİK SALON


Kültür merkezinde fuaye, sergi salonu, gelin odası, fitnes salonu, 5 sınıflık KO-MEK ve mescit yer alacak. 668 metrekareden oluşan C blok ise 500 kişilik düğün salonu olarak tasarlandı. Toplam yapı alanı 2 bin 650 metrekare olan kültür merkezi çevre düzenlemesi ile birlikte15 araçlık otoparkı oluşturulacak. Çevre düzenlemesinde süpürgeli saha betonu kullanılacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön