25 / 04 / 2024

Denizli'deki depremde 278 yapı hasar gördü!

Denizli'deki depremde 278 yapı hasar gördü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Denizli'deki 5,5 şiddetinde oluşan depremde ilk belirlemelere göre ağır hasarlı 139 binamız var, hafif hasarlı 132 binamız var, yıkık da 7 binamız olmak üzere toplamda 278 yapıya ilişkin tespitler yapıldı" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bayburt Valiliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu'un özeti, bereketli topraklarıyla bölge ve ülke için önemli olan, Türk tarihinin dile geldiği Dede Korkut'un kültürel mirasçısı Bayburt'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, açıklamarında Denizli'de meydana gelen depreme değindi ve şu bilgileri paylaştı:

"Bugün Denizli Acıpayam'da bir deprem meydana geldi, deprem gerçeğini bugün bize bir daha hatırlattı. 5,5 şiddetinde oluşan depremde ilk belirlemelere göre ağır hasarlı 139 binamız var, hafif hasarlı 132 binamız var, yıkık da 7 binamız olmak üzere toplamda 278 yapıya ilişkin tespitler yapıldı. Bunlar ön tespitler arkadaşlarımız 5 bölgede sahadalar, tespitlere devam ediyorlar. 22 tane de yaralı vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

Bakan Kurum, daha önce yapılan çalışmalarla son aşamaya getirilen Bayburt Kışlasının yapımı hazırlıkları sürecinin tamamlandığını söyledi. Kurum, "Mayıs ayının ilk haftasında  TOKİ  Başkanlığımız kışla yapımının ihalesine çıkmış olacak ve en kısa zamanda kışlanın yapımını gerçekleştirmek suretiyle de yaklaşık 3 bin 500 kişilik birliği de Bayburt'umuza getirmek istiyoruz. Bu birliğin gelişi Bayburt'un ekonomisi, bölgedeki istihdam için çok önemli bir süreç başlatacak." ifadelerini kullandı. 

Kurum, kışlanın tamamlanmasının ardından Bayburt'un bulunduğu konumdan çok daha yukarıya çıkacağını hem şehirleşme hem de sosyal donatı ihtiyaçlarının ortaya çıkacağını söyledi.

Sosyal Konut Projesi

Kurum, Türkiye çapında 50 bin sosyal konutluk projeleri bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi;

"Bayburt'ta da ilk etapta 263 sosyal konut projelendirdik ve 490 liradan başlayan taksitlerle vatandaşlarımız bu evlerden alabiliyorlar ve 240 aya varan vadeyle de taksitlerini ödüyorlar. Kira öder gibi hatta hatta kiranın da daha altında ödeme seçenekleriyle bu projemizi başlattık. İlk etapta Bayburt'ta 263 konut yapacağız, talebe göre de... Biliyorsunuz 2023 yılına kadar tüm Türkiye'de 250 bin konut yapma hedefiyle çalışıyoruz ve gelen talebe göre de illerimizde etaplar halinde sosyal konut uygulamasını yapacağız ve bu sayede şehrimizde alt gelir grubu, şehit ailemiz, emeklilerimiz ve orta gelir grubu vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmesinin önünü açmış olacağız."


Geri Dön