26 / 04 / 2024

Denizli'deki depremde 80 ev hasar gördü!

Denizli'deki depremde 80 ev hasar gördü!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Denizli'de meydana gelen deprem sonucunda 80 evin hasar gördüğünü açıkladı.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) açıkladığı verilere göre, Denizli'nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te 6 büyüklüğünde yer deprem meydana geldi.

Haber Denizli'de yer alan habere göre; ilçeye bağlı Armutalanı köyüne 1,74 kilometre mesafede oluşan depremin 7,09 kilometre derinlikte meydana geldi.

AFAD Başkanı Güllüoğlu: 10'dan fazla artçı deprem oldu

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, depremle ilgili olarak konuştu.

 Denizli deki depremde 80 ev hasar gördü!

Belediye, ilgili kamu kuruluşları ve bölgedeki kaymakamlarla irtibatlarının sürdüğünü söyleyen Güllüoğlu, "1900'lerden bugüne kadar deprem üretmemiş ama bildiğimiz bir fay hattında meydana geldi. Yakın bir ilçede çalışma yapan ekiplerimiz, deprem olduktan sonra alana geçti." dedi.

Depremin yol açtığı hasar hakkında konuşan Güllüoğlu, "Binalarda hasarlar olduğu bilgisi bize ulaştı. Çatlaklar, bacaların düştüğü, kiremitlerin kırıldığı gibi. Onlar için de yine elimizden geleni yapıyor olacağız. Şu ana kadar 2 ila 4 büyüklükleri arasında 10'dan fazla artçı deprem oldu. Bunlar devam edecektir." şeklinde konuştu.


Geri Dön