29 / 03 / 2024

Denizli'deki depremde 59 binada ağır hasar meydana geldi!

Denizli'deki depremde 59 binada ağır hasar meydana geldi!

İçişleri Bakanı Soylu, devletin bütün birimleriyle, 6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Denizli'de bulunduğunu belirtti. Soylu, "Denizli'deki depremde 59 binada ağır hasar meydana geldi" dedi...



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Denizli'de meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Bozkurt Kaymakamlığı önünde kurulan kriz merkezinde, Denizli Valisi Hasan Karahan'dan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; depremin meydana geldiği andan itibaren devletin tüm kurumlarının harekete geçtiğini, hasar tespit çalışmalarının hızlı şekilde başladığını söyleyn Bakan Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları oldu ve onun üzerine bilgileri alıp Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik ve kendilerinin talimatlarıyla buraya hareket ettik." diye konuştu. 

Denizli deki depremde 59 binada ağır hasar meydana geldi!

330 hasarlı yapı tespit edildi

4 ay önce Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen daha küçük ölçekli depremde hasarın çok daha fazla olduğunu ifade eden Soylu, şunları söyledi;

"Devletimiz çok hızlı bir şekilde tüm kurumlarıyla bölgeye ulaştı. Bölgeye çadırlar gönderildi, AFAD yine birçok bölgeden ekiplerini buraya sevk etti. Çadırlar, koordinasyon araçları anında buraya geldi. Şu anda yaklaşık talep edilen 400'e yakın çadırın yüzde 80'i kuruldu ve hala kurulmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla biraz önce konuştum. Aynı zamanda genel müdürümüz de burada. Onlar hasar tespitlerine başladı. 330'u aşkın yapıdaki hasar tespitlerini değerlendirdiler. 52'sinde de ağır hasar buldular. Çardak'ta da yaklaşık 60 evde veya yapıda bir tespitte bulundular. Orada da 7 ağır hasar buldular. Yarın 50'nin üzerinde ekip, tüm evlerdeki hasar durumu tespit edecek."

Havalimanı kulesinde çatlak

Soylu, Çardak Havalimanı'nda hasar olup olmadığına yönelik soru üzerine, "Kulede hafif bir çatlak var, güçlü bir hasar değil. Onunla ilgili de gerekli tedbirler alınıyor, büyük bir problem yok." dedi.

Çökme ihbarına gittiği ev kendisinin çıktı!


Geri Dön