28 / 03 / 2024

Denizli'nin nakışlı camileri restore edilecek!

Denizli'nin nakışlı camileri restore edilecek!

Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.



Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.Tarihi camilerin yeniden hayat bulmasıyla ilgili olarak valilikte toplantı düzenlendi. Vali Ahmet Altıparmak başkanlığındaki toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Gülsüm Çelebi, Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal katıldı. Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz, "Denizli'nin Nakışlı Camileri" konulu sunumuyla bilgi verdi. Daha sonra fotoğraf sanatçısı Şerafettin Eryetişdi de "Denizli'nin Boyalı Camileri" konulu sunumunu yaptı.


Kültür hazinesi


Denizli'nin adeta kültür hazinesi konumunda olduğunu söyleyen Vali Altıparmak, restorasyonların belgesel olarak da ekranlara taşınabileceğine dikkat çekti. Bu konuyla ilgili olarak TRT ile görüşme yapılıp profesyonel anlamda belgesel çekilebileceğinin altını çizen Vali Altıparmak, camilerin Denizli kültür hazinesine kazandırılabileceğini vurguladı. Tarihi camilerin restorasyonunu tamamlandıktan sonra bu eserlerin kamuoyuna ve gelecek nesillere tanıtılmasının önemine değinen Vali Altıparmak şunları söyledi: "Restorasyonu için acil eylem planının hazırlanarak Bakanlık ve YİKOB ödenekleriyle çalışmalara başlanılmalı. TRT ve GEKA'nin da içinde olacağı 'Denizli'nin Nakışlı Camileri' isimli bir kitap hazırlanarak tanıtıma çıkılmalı."


Yeni Asır 



Geri Dön