25 / 04 / 2024

Denizli'nin suyu tükenebilir!

Denizli'nin suyu tükenebilir!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, su kullanımıyla ilgili uyarı yaptı. Bu kış yağmur yağmazsa, gelecek yaz sıkıntı yaşanabileceğini belirten Zolan, Denizlililerden duyarlı hareket etmelerini istedi, "suyun kıymetini bilelim" dedi.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe ziyaretlerinin sonuncusu olan Honaz ilçesinde incelemelerde bulundu. 


Muhtarlarla bir araya gelen Zolan, sorunlar hakkında da bilgi aldı. En önemli konunun "çevre" olduğunu dile getiren Zolan, "Bu nedenle Emirazizli'de bu ayın sonunda biyolojik paket atıksu arıtma tesisi devreye girecek. Aynı şekilde Karateke'de bulunan arıtma tesisimiz Eylül sonunda çalışır hale gelecek, özellikle içme suyunun kullanımı konusunda herkesin hassas olması gerekli. Şebeke suyunun daha ucuz olmasından dolayı tarlalar sulanıyor. Ama içme suyu nüfusa göre tahsis ediliyor. Böyle bir hak veriliyorsa doğru kullanmak gerekir. Yoksa içme suyu sıkıntısı çekiliyor. Bu kışın yağışlar açısından verimli geçmediği takdirde önümüzdeki dönemler sıkıntılı olacak. Bu nedenle suyun doğru kullanımı çok önemli. Bunun kıymetini bileceğiz" dedi.


Yalçın Bağbozan / Yeni Asır


Geri Dön