26 / 04 / 2024

susuzluk

susuzluk

Zaman gazetesinin haberine göre, BOTAŞ’ın 10 Ocak’tan itibaren doğalgazda yüzde 50 kesintiye gitmesi, elektrik üretimini vurdu. Açığı kapatmak için su seviyesi inen barajlar devreye alındı.

Güneydoğu'da 5.5 milyon kişi susuz kalabilir!

Güneydoğu Anadolu bölgesi'nde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde belediyeler ile köy içme sularına ait elektrik borcu 260 milyon TL'ye ulaştı

İstanbul barajları doluyor! İşte son yağışların etkisi...

İstanbul'da Cuma gecesinden itibaren etkili olan yağışlar, barajlarda su seviyesini önemli ölçüde yükseltti. Son yağışlarla, Istıranca Barajı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. İşte İBB'nin açıklaması...

Bakanlık açıkladı: İzmir, susuz kalmayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İzmir'in önemli su kaynaklarından biri olan Gördes Barajı'nın gövdesinde su sızıntısının olmadığını vurgulayarak, ''İzmir, barajlarındaki doluluk oranları ile su problemi olmayan il konumunda bulunuyor'' açıklamasını yaptı.

50 yılda Van Gölü kadar su kaynağımızı kaybettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Türkiye'nin son 50 yılda Van Gölü'nün yüzölçümü kadar yüzeysel su kaynağını kaybettiğini, yeraltı su seviyelerinin 270 metrelere düştüğünü söyledi.

İşte yağış sonrası İstanbul barajlarının son durumu!

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı son yağmurlarla yüzde 17.37'ye yükselerek biraz nefes aldırdı. Ancak, geçen yılın eylül ayında barajların doluluk oranı yüzde 54.41 seviyesindeydi.

Denizli'nin suyu tükenebilir!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, su kullanımıyla ilgili uyarı yaptı. Bu kış yağmur yağmazsa, gelecek yaz sıkıntı yaşanabileceğini belirten Zolan, Denizlililerden duyarlı hareket etmelerini istedi, "suyun kıymetini bilelim" dedi.

Yalova Gökçe Barajı'nda su bitmek üzere!

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Yalova'nın Gökçe Barajı'nda 1 haftalık içme suyunun kaldığını ve su kesintilerinin yeniden gündemde olduğunu söyledi. Yeni tedbirler yolda...

İstanbul'da 7 kritik sorun acil çözüm bekliyor!

İstanbul'da yaşamak her ne kadar güzel görünse de faturası vatandaşlara ağır şekilde kesiliyor. Deprem riski, trafik, susuzluk tehlikesi, barınma sorunu gibi sorunların acilen çözüme kavuşması gerekiyor. 

İstanbul’da su alarmı! Halı, balkon, araç yıkamasına yasak mı geliyor?

Küresel ısınma sonucu yağış rejiminin değişmesi ile birlikte yaşanan susuzluk artık bizi de tehdit etmeye başladı. 16 milyonun yaşadığı İstanbul’da barajlar neredeyse boş. Peki hangi tedbirler bizi bekliyor?

Kanal İstanbul'la susuzluk yolda mı?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, 3 gün içerisinde değerlendirilen DSİ raporunun görmezden gelindiğini açıklayıp sıkıntıları tek tek sıraladı.

Antalya Çetili Sokak’ta susuzluk sona erdi!

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kaş’ın Yeşilköy Mahallesi’nin Çetili Sokak’a 100 yıldır yapılamayan su hattını döşeyerek, vatandaşı suyla buluşturdu.

Kocaeli’de barajlar doldu!

Barajlarla ilgili açıklama yapan İlhan Bayram, “İçme suyu havzalarımız yeterli kar yağışını aldılar. Kocaeli'de susuzluk çekmeyiz” dedi.

KOSKİ'nin Konya'daki su deposu inşaatı tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün Bozkır ve Çumra ilçelerine bağlı yıllardır aşırı susuzluk çeken dört mahalleye can veren Grup Suyu Projesi yapımının tamamladığını söyledi.

Akbük Koyu’nda susuzluk!

Muğla’nın cennet köşelerinden Gökova’nın Akbük Koyu’nda, bölgenin 1’inci derece doğal SİT olması nedeniyle gerekli altyapı hizmetlerinin yapılamaması yüzünden su sıkıntısı yaşanıyor. Tatilciler yaşananlara tepki gösterdi.

İlyas Şeker: İSU kenti susuz bırakmadı!

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker susuzluk ile ilgili konuştu. Şeker; "Türkiye ise kişi başına kullanılabilir su miktarına göre, su stresi çeken ve su fakiri olan bir ülkedir. Kocaeli'de yapılan çalışmalarla İSU kenti susuz bırakmamıştır" dedi

İstanbul'da sonbahar yağışları barajları doldurdu!

Susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalan İstanbul'un imdadına sonbahar yağışları yetişti. Ağustos ayında yüzde 17'ye kadar düşen barajlardaki doluluk oranı, Aralık ayında yüzde 54,46'ya yükseldi.

Veysel Eroğlu: İstanbul'u susuz bırakmadık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İstanbul’da yaz mevsiminde gündeme gelen susuzluk tartışmalarını değerlendirdi. Eroğlu İstanbul’u susuz bırakmama sözü verdiklerini ve bu sözü yerine getirmek için süreci akıllıca yönettiklerini söyledi

Ordu'nun su sorunu çözülüyor!

Ordu’nun susuzluk sorunu, yapılan dev yatırımlar ve iyileştirme çalışmalarıyla en kısa sürede çözülmek isteniyor. Ordu Belediyesi Büyükşehir olduktan sonra hızlı bir yapılanma ile çalışmalara en kısa sürede başladı.

İstanbul'daki barajların doluluk oranı ne kadar?

İstanbul’da Ağustos - Eylül aylarında yaşanan 'susuzluk' endişesi, yağışların kendisini hissettirmesiyle giderek azalıyor. Barajlardaki doluluk oranı, tehlike sınırına çok yakın ancak yağmur mevsimi kurtarıcı olabilir!

Marmaris Taşlıca'da su sorunu yaşanıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Taşlıca Mahallesi'nde 100 yıla dayanan susuzluk sorununa, 2008 yılında 1 milyon lira harcanarak yapılan 'Yağmur Suyu Biriktirme Göleti' de çare olmadı.

susuzluk Haberi

susuzluk

BOTAŞ’ın 10 Ocak’tan itibaren doğalgazda yüzde 50 kesintiye gitmesi, elektrik üretimini vurdu. Enerji Yönetimi, gaz santrallerinin durması sonucu ortaya çıkan elektrik açığını kapatmak için su seviyesi kritik düzeyin altına inen barajları devreye soktu. 15 Ocak’ta toplam elektrik üretiminde suyun payı yüzde 34’e çıkarken, doğalgazın payı ise yüzde 33’e geriledi.


-Kamu şirketi BOTAŞ’ın 10 Ocak itibarıyla doğalgazda kesintiye gitmesi, elektrik santrallerini vurdu. Kesinti sonrası elektrik üretimi için doğalgaz santralleri yerine doluluk oranı kritik seviyelerin altına düşen barajlara ağırlık verildi. Barajların devreye alınmasıyla toplam elektrik üretiminde suyun payı, doğalgazı geçti. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) verilerine göre, 15 Ocak’ta doğalgazın elektrik üretiminde payı yüzde 33’e gerilerken suyun payı yüzde 34’e çıktı. Enerji Yönetimi’nden bir kaynak, BOTAŞ’ın gazda kesintiye gitmesinin elektrik üretimini zora...