25 / 04 / 2024

Yalova Gökçe Barajı'nda su bitmek üzere!

Yalova Gökçe Barajı'nda su bitmek üzere!

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Yalova'nın Gökçe Barajı'nda 1 haftalık içme suyunun kaldığını ve su kesintilerinin yeniden gündemde olduğunu söyledi. Yeni tedbirler yolda...



Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurtköy Deresi ve kuyulardan baraja aktarılacak suyun günlük su ihtiyacının sadece 4'te birini karşılayabileceğini ifade etti.


Vatandaşların suyu tasarruflu kullanması gerektiğine dikkati çeken Nergiz, "Gökçe Barajı'nda 1 haftalık içme suyu kaldı. Su kesintileri yeniden gündemde. O nedenle halkımız suyu idareli kullanmalı. Bundan sonraki kesintiler bölgesel olarak yapılacak. Yalova'yı 3 bölgeye ayıracağız. Bir gün Gaziosmanpaşa tarafı, bir gün Fatih Caddesi tarafı, bir gün de Bağlarbaşı tarafında suları keseceğiz. Kesintiler uzun süreli olmayacak ve 1 gün önceden halka duyurulacak" dedi.


Kurtköy Deresi'nin Gökçe Barajı'na bağlantısının 8 Eylül Pazartesi günü yapılacağını dile getiren Nergiz, şöyle konuştu:


"Kurtköy'den gelecek su yaklaşık saniyede 100 litre, kuyulardan gelecek olan su ile birlikte saniyede 250 litre su gelecek. Biz ise Yalova'ya saniyede bin litre su basıyoruz. Yani Kurtköy'den ve kuyulardan gelen su bizim su ihtiyacımızın sadece dörtte birini karşılar. Bu su biterse, 3 günde bir su verebiliriz demek. Kayıp kaçak ekibi ile ilgili onayları aldık. Belediyelere de gerekli yazıları yazdık. Şu andan itibaren kayıp kaçakların peşine düşeceğiz. Yeşil Körfez Su Birliği olarak belediyelere nüfus başı tüketim kadar su verebiliriz. Hatta yüzde 50'de fazla su verebiliriz. Bunu yapsak Yalova'ya yetecek 2 aylık suyumuz var."


AA




Geri Dön