25 / 04 / 2024

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem felaketinden etkilenen 11 kent için yeni istihdam paketini devreye sokacaklarını açıkladı. Bakan Bilgin, "Deprem bölgesinde 25 bin istihdam paketini açacağız” dedi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremlerin etkilediği bölgelere ilişkin, "İkinci 25 bin istihdam paketini de açacağız. Dolayısıyla deprem bölgesinin normalleşmesi, ekonomik hayatın normale geçmesi, yeniden başlangıcı teşvik edecek bütün tedbirleri alıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Vedat Bilgin, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Malatya'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katılarak ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!

Toplantının ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bilgin, bölgenin depremin ardından bir de sel afetiyle karşı karşıya kaldığına işaret etti.

Yaraların sarılması konusunda tüm adımların hızlıca atılmaya devam edildiğini dile getiren Bilgin, depremin büyük bir felaket olduğunu söyledi. Bakan Bilgin, şöyle devam etti: "Bu felaketin yarattığı sorunları aşmak için Türk devleti elinden gelen her şeyi yapıyor. İlk etapta kurtarma faaliyetleri... Sonra kurtarılan vatandaşlarımızı bölgede kalacaklarsa onların kalabilecekleri, yaşayacakları çadırları, çadır kentleri, arkasından konteyner kentleri, arkasından yeni hayat alanlarının planlanarak inşaatların bir an önce başlatılması hususunda bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar hızlıca devam ediyor. Pek çok bölgede temel atma sürecine girilmiştir. Bu yüzden Türk devletinin bu felaket karşısında milletin hizmetinde olduğunu Türk kamuoyu biliyor. Bu konuda da elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz ve ayrıca sarf etmeye de devam edeceğiz."

İşte detaylar...


Geri Dön