19 / 04 / 2024

Deprem değil depreme karşı kayıtsızlık öldürüyor!

Deprem değil depreme karşı kayıtsızlık öldürüyor!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan depremle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, "Unutmamamız gereken yegâne gerçek; öldüren deprem değil, depreme karşı kayıtsızlıktır" dedi.



CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İzmir’de yaşanan depreme ilişkin, “Deprem için toplanan vergilerin, AVM’ye dönüştürülen deprem toplanma alanlarının, ilgili kurum ve kuruluşlardaki liyakatsizliklerin, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini unutanların hesabının sorulması gerekmektedir. Unutmamamız gereken yegâne gerçek; öldüren deprem değil, depreme karşı kayıtsızlıktır" diye konuştu.

BirGün'de yer alan habere göre; Gruşçu, "Depremde her ölümün bir cinayet olduğunu, katillerin isim isim belli olduğunu" ifade ederek "Katiller, bilim insanlarının uyarılarına kulaklarını tıkayan devlet yöneticileridir. Oy uğruna imar affı çıkartıp mezar olacak binaları yasal hale getirenlerdir. İmar yasasını 11 yılda 164 kez değiştirenlerdir. 21 yıldır depreme dayanıklı binaların yapılması için toplanmış vergileri, kestirme yoldan oy getirecek başka işlere harcayanlardır" açıklamasında bulundu. 

TMMOB'un yıllardır fay yasası gerektiği konusunda uyardığına vurgu yapan Gruşçu "Jeoloji mühendisi milletvekilimiz Müzeyyen Şevkin, TMMOB’un bu konudaki talebini kanun teklifi olarak hazırladı, 3 grup başkanvekilimizin de imzasıyla bu teklif 17 Temmuz günü Meclis Başkanlığı’na teslim edildi. O günden beri bu teklif görüşülmeyi bekliyor. Tüm siyasi partilere çağrımızdır. Fay yasasının arkasındayız. TMMOB’u, üniversiteleri, sivil toplumu dinleyin, siz getirin, parlamento oy versin" diye konuştu. 

İzmir depreminde yıkılan bir binanın anatomisi!

İzmir'de yapı stokunun envanteri çıkarılacak!


Geri Dön