27 / 04 / 2024

izmir yıkılan binalar

izmir yıkılan binalar

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra, hasar görmesi sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca evi yıkılan Balık ailesine, deprem yardımı kapsamında “güçlendirme kredi hak sahipliği” çıktı.

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazine'ye devri mecliste!

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazine'ye devir işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de yıkılan bazı konutların Hazineye devir işlemleri TBMM'de!

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazineye devir işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir depreminde yıkılan konutların mülkiyet durumu mecliste!

İzmir'de meydana gelen deprem sebebiyle yıkılan konutların mülkiyet durumu meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de yapı stoku acilen elden geçirilmeli!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Depremi raporunu yayımladı. Raporda, "yapı stoku acilen elden geçirilmeli" denildi.

İzmir'de ağır hasar gören binalardan 58'i yıkıldı!

İzmir Seferihisar açıklarında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören binalardan 58'inin yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım çalışmaları, havadan drone ile görüntülendi.

İzmir’de enkazdan imar barışı çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, İzmir depreminde yıkılan yapılardan 2’sinin acil yıkılacak yapılardan, 4’ünün, ağır hasarlı yapılardan, 36’sının, imar barışı sonrasında yapı kayıt belgesi alan yapılardan olduğunu söyledi. 

İzmir'de binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de yaşanan depremden olumsuz etkilenen ve binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Deprem değil depreme karşı kayıtsızlık öldürüyor!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan depremle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, "Unutmamamız gereken yegâne gerçek; öldüren deprem değil, depreme karşı kayıtsızlıktır" dedi.

İzmir depreminde yıkılan bir binanın anatomisi!

İzmir'in Bayraklı ilçesinin Manavkuyu Mahallesi'nde bulunan Yılmaz Erbek Apartmanı, 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde en çok dikkat çeken binalardan biriydi. Yılmaz Erbek Apartmanı, bitişik olduğu binadan ayrılıp, eğrilmiş ve vinçlerle desteklenmişti. Yılmaz Erbek Apartmanı neden yan yattı?

İzmir'de 5 yıldızlı otel binasına ilk depremzedeler yerleşti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ata Holding’in büyük hissedarları olduğu eski 5 yıldızlı otel binası, depremzedeleri misafir etmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi binanın 380 odasını depremzedelere açmıştı.

İzmir'i yıkan 6 neden!

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin İzmir Seferihisar Deprem Raporu’na göre, İzmir’de yıkım 6 kötünün bir araya gelmesiyle oldu: Kötü zemin, kötü beton, kötü demir, kötü mühendislik, kötü işçilik, kötü denetim gibi nedenler büyük bir faciaya neden oldu.

İşte İzmir'deki yeni konutların detayları!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Bayraklı'da yıkılan bölgelerde yapılacak yeni binalara ilişkin bilgi verdi. Kurum, "Bunu da ilk kez paylaşıyorum. Ne yapıyoruz zemin artı beş. Hak sahiplerinin hepsine 2+1 daire veriyoruz" dedi.

İzmir'de 130 bin 921 binada hasar tespiti yapıldı!

İzmir’de bugün yoğun yerleşim alanı olan Bornova, Balçova ve Menemen ovası da şehrin gelecek planlaması gündeme geldi. Soyer, “Tarıma öteden beri destek veren bir belediye başkanı olarak bu konudaki hassasiyetimizi daha üste çıkaracağız. Ovaya bina yapmak hem tarım alanı kaybına neden oluyor" dedi.

Yıkılan binaların tek suçlusu müteahhitler mi?

İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen depremin ardından 17 binada 115 kişi hayatını kaybederken gözler yeniden müteahhitlere döndü. 

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

Maraş depreminde yıkılan binaların yarısı 2001’den sonra yapıldı! 

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ‘depreme dayanıklı’ denilerek satılan milyonluk yeni binalar yıkıldı. İşte ayrıntılar...

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

İzmir'de meydana gelen deprem sırasında yıkılan ve 11 kişinin ölümüne sebep olan 7 kişinin ise yaralandığı Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yargılanan sanıklar için 22.5 sene hapis cezası istendi.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara meslekten men talebi!

​​​​​​​Yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok'la ilgili davanın ilk duruşmasında enkaz altından kurtarılan 4 kadın, ailelerinde travmanın devam ettiğini aktararak, sanıkların mesleklerinden men edilmesini talep etti.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara 4.5 yıl hapis istemi!

İzmir depreminde yıkılan Bayraklı'daki Cumhuriyet Sitesi C Blok için hazırlanan iddianamede, sanıkların 8 aydan 4,5'er seneye kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında yeni gelişme!

Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan ve 30 kişiye mezar olan Emrah Apartmanı'na yönelik açılan davada binanın müteahhidi olan sanık, asıl müteahhit olmadığını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Afetlerde yıkılan binalarda sorumluluk kimin?

Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir, bina inşaatlarında uygulanan prosedürleri kaleme aldı. İşte Oğuz Demir'in '32 imzaya rağmen yıkılan binalar başlıklı yazısı...

İzmir depreminde yıkılan binalara yönelik 29 sanık yargılanıyor!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan apartmanlara yönelik devam eden davada 29 sanık yargılanıyor. 

İzmir'de kentsel dönüşüm için büyük adım!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi için Dünya Bankası'nda kredi çekimi için ortak hareket edeceklerini dile getirdi. 

izmir yıkılan binalar Haberi

izmir yıkılan binalar

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra, hasar görmesi sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca evi yıkılan Balık ailesine, deprem yardımı kapsamında “güçlendirme kredi hak sahipliği” çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sarp Sağkal'ın haberine göre; evi yıkılan aileye güçlendirme kredisi çıkmasına tepki gösteren TBMM Deprem Komisyonu üyesi ve CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “İzmir depreminden beş gün sonra Bayraklı’da yıkılan ev için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı güçlendirme kredisi veriyor. AKP’nin depreme ve kentsel dönüşüme bakış açısı budur. İktidar depremzedeleri mağdur etmek için büyük bir gayret gösteriyor. AFAD ayrı, TOKİ ayrı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise ayrı telden çalıyor. Kurumlar arası iletişimde büyük sorunlar olduğunu görüyoruz. Bu şekilde depremle mücadele etmiyor, felaketlere davetiye çıkarmış oluyorsunuz” diye konuştu.

Balık ailesi, evlerinin yıkılmasının ardınsan AFAD’a...