19 / 04 / 2024

İzmir'de binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de yaşanan depremden olumsuz etkilenen ve binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir'de yaşanan depremden olumsuz etkilenen ve binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Kılıç, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kılıç, ''İzmir Seferihisar açıklarında 30 Ekim Cuma günü meydana gelen ve Bayraklı İlçesi'nde yıkıcı etkiye sebep olan depremde 115 kişi yaşamını yitirmiştir. Ağır hasarlı ve yıkık bina sayısı 376 olarak belirlenmiş, orta hasarlı bina sayısı 410 olurken, az hasarlı bina sayısının ise 4 bin 132 olarak tespit edildiği ifade edilmiştir. Ağır ve orta hasarlı binalarda yaşayanlar çadır alanlarına ya da yakınlarının yanına yerleştirilirken; bu binalarda kalan depremzede apartman görevlilerinin ise unutulduğu, bu nedenle de mağdur oldukları kaydedilmiştir'' diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın soruları:
1- İzmir depreminden en az ev sahipleri veya kiracılar kadar etkilenen apartman görevlilerinin mağduriyetinin giderilmesi için ne yapılmaktadır?

2- Çoğunun sigortası ve kira sözleşmesi bulunmayan bu görevliler ve ailelerinin barınma sorunu nasıl giderilecektir?

3- Hem evsiz hem de işsiz kalan apartman görevlilerine yapılan bir yardım var mıdır varsa ne tür yardımlar yapılmıştır?

4- Bazıları uzun yıllardır ayni apartmanda çalışan bu görevlilerin başta kidem tazminati olmak üzere bütün hakları nasıl karşılanacaktır? 


Geri Dön