25 / 04 / 2024

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

İzmir'de meydana gelen deprem sırasında yıkılan ve 11 kişinin ölümüne sebep olan 7 kişinin ise yaralandığı Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yargılanan sanıklar için 22.5 sene hapis cezası istendi.



İzmir'de meydana gelen deprem sırasında yıkılan ve 11 kişinin ölümüne sebep olan 7 kişinin ise yaralandığı Yağcıoğlu Apartmanı davasında 1 tutuklu 2 sanığın yargılandığı davada savcı, Orhan Ayber ve Şerafettin Ağar için 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçlamasıyla 22.5 sene hapis cezası istendi.

İzmir'de, 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve merkez üssü Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 şiddetindeki depremde 11 kişinin ölümüne sebep olan, 7 kişinin de yaralandığı Yağcıoğlu Apartmanı'nda soruşturma dahilinde müteahhit Şerafettin Ağar ile Orhan Ayber, gözaltına alındı.

Sputnik'te yer alan habere göre;Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Ağar ile Ayber, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yağcıoğlu Apartmanı'na ilişkin hazırlanan iddianamede; "projelendirmedeki eksikler, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik hataları, yapım denetimindeki yetersizlik nedeniyle binanın yıkılmış olduğu belirtildi.

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

Tutuklu sanıklardan bi̇ri̇ tahli̇ye edildi

İddianamede ayrıca binanın yıkılmasında; statik proje müellifinin, statik betonarme projeye onay veren mercilerin, bina fenni mesulünün, sürveyanının, müteahhidin, tadilat ruhsatı ile yapı kullanma izin belgesi aşamasında ruhsat ve izni düzenleyen mercilerin sorumlu olduğu görüşüne de yer verilerek" Şerafettin Ağar ile denetlemekte yükümlü Orhan Ayber hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan ayrı ayrı 22.5 sene hapis cezası istendi.

Öte yandan bina inşaatı teknik sorumlusu Ahmet A.'nın henüz yakalanamadığı, binada yapılan tadilatın teknik sorumlusu Adnan A.'nın ise yaşamadığı belirlendi. Bu durumda kaydedilen iddianamede, kamu görevlilerine yönelik dosyanın ise 4483 sayılı 'Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun' dahilinde ayrılarak Memur Suçları Soruşturma Bürosu'na yollandı.

Yargılama sırasında tutuklu bulunan sanık Orhan Ayber,  yaşı ve sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edildi.

Avukatlar savunma için ek süre i̇stedi̇

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıkların yargılanmasına bugün görülen 3'üncü duruşma görüldü. Tutuklu sanık Şerafettin Ağar'ın SEGBİS ile katıldığı duruşmada avukatlar salonda hazır bulundu.

Duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını duyurdu. Mütalaada binanın yıkılmasında; "statik proje müellifinin, statik betonarme projeye onay veren mercilerin, bina fenni mesulünün, sürveyanının, müteahhidin, tadilat ruhsatı ile yapı kullanma izin belgesi aşamasında ruhsat ve izni düzenleyen mercilerin sorumlu olduğu görüşüne yer verdi. Toplanan deliller ve alınan ifadeler ışığında savcı, her iki sanık için alt sınırdan uzaklaşılarak, indirim uygulanmaksızın 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak " suçundan ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.

Mütalaadan sonra taraf avukatları, esas hakkında savunma için süre talebinde bulundu. Avukatların talebi heyet tarafından kabul edildi. Heyet, Ağar'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ilerleyen bir tarihe erteledi.

Yağcıoğlu Apartmanı'nın müteahhidi: Yıkılmanın sebebi kolonun kesilmesi!

İzmir depreminde çöken Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!


Geri Dön