27 / 04 / 2024

11 kişinin hayatını kaybettiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıklarına hapis kararı!

11 kişinin hayatını kaybettiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıklarına hapis kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin yaşamını yitirdiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıkları için hapis kararı verildi...



İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin yaşamını yitirdiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıklarına hapis cezası verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  İzmir  11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık müteahhit Ş.A, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katılım sağladı.

Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, sanık avukatları bilirkişi raporlarının çelişkiler barındırdığını ve raporu kabul etmediklerini dile getirerek söz konusu Yağcıoğlu Apartmanı'nın  dışarıdan bir müdahale sonucu yıkıldığını ve müvekkillerinin suçsuz olduğunu dile getirdi.

11 kişinin hayatını kaybettiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıklarına hapis kararı!

Konuyla ilgili açıklama yapan tutuklu sanık müteahhit Ş.A, söz konusu Yağcıoğlu Apartmanı'na haricen müdahale olduğunu, apartmanın yıkılmasında kusuru olmadığını dile getirerek, "Arsa sahibi E.Y. ve yönetici E.D. bodruma kapı açılıp binaya müdahale edildiğini bildiği halde ifade vermediler, hatta bu merpenden kapıcının çocuğu düşüp yaralandı. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, mahkeme heyeti sanıklar Ş.A. ve O.A'nın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçu sebebiyle 12 yıl 6'şar ay hapis cezası almasına ve Ş.A'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!


Geri Dön