26 / 04 / 2024

Yağcıoğlu Apartmanı'nın müteahhidi: Yıkılmanın sebebi kolonun kesilmesi!

Yağcıoğlu Apartmanı'nın müteahhidi: Yıkılmanın sebebi kolonun kesilmesi!

İzmir depreminde bir bloğu yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı'na yönelik açılan davanın duruşması bugün görüldü. Sanık müteahhit  Ş.A, kendisini savundu.



İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde bir bloğu yıkılan Yağcıoğlu apartmanının tutuklu yargılanan müteahhidi, yıkımın bir kolonun kesilmesinden kaynaklandığını öne sürdü. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Soruşturma dahilinde haklarında "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan dava açılan 1'i tutuklu 2 sanığın yargılanmasına  İzmir  11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık Ş.A, taraf avukatları ve müştekiler katıldı, tutuksuz sanık ise katılım sağlamadı. Depremde yıkılan binada kızını kaybettiğini söyleyen tanıklardan H.Y, yıkılan apartmanın arsa maliklerinden biri olduğunu, arsayı müteahhitlik yapan tutuklu sanık Ş.A'ya kat karşılığı verdiklerini, bina tamamlanması ardından B bloğun temelinde su birikmeye başladığını dile getirdi. 

Yağcıoğlu Apartmanı nın müteahhidi: Yıkılmanın sebebi kolonun kesilmesi!

Bu suyun yandaki bahçeden geldiğinin belirtilmesine rağmen zeminden kaynaklandığını gördüklerini söyleyen H.Y, "Dipten, zeminden meydana gelen bir durumdu. Yönetici pompa taktırmıştı. Biriktikçe tahliye ediyordu. Apartman teslim edildiğinden beri bodrum kata su dolma olayı vardı. B blokun temelinde su birikintisi olduğu gibi diğerlerinde de oluyordu. Ancak A blok yıkılmadı, Allah'ın takdiridir." dedi.

Tanık H.Y, taraf avukatlarının soruları üzerine, daha önceki depremlerde binada sıva çatlakları meydana geldiğini dükkan için kolon kesildiği söylemlerinin doğru olmadığını iddia etti. 

Tanık H.Y, taraf avukatlarının soruları üzerine, daha önceki depremlerde binada sıva çatlaklarının meydana geldiği dükkan için kolon kesildiği söylemlerinin doğru olmadığını iddia etti. Mahkeme heyeti, Ş.A'nın tutukluluk halinin sürmesine ve eksik belgelerin tamamlanmasının beklenmesine karar vererek duruşmanın ertelenmesine karar verdi. İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı B Blok'ta 11 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında yeni gelişme!


Geri Dön